Valló Péter - fotó: Éder Vera
Valló Péter - fotó: Éder Vera

Hanoch Levin Krum című darabjával készül a Pesti Színház

Október 7-én kerül sor a 2023/24-es évad első bemutatójára a Pesti Színházban. Valló Péter Hanoch Levin Krum című darabját állítja színpadra.

A Krum gyönyörű, melankolikus, őszinte darab, tele életszeretettel és humorral. A témái hétköznapiak: szerelemről, magányról, anya-gyerek kapcsolatról, az élet élhetetlenségéről és a be nem teljesített vágyakról szól. Az előadás főbb szerepeiben Wunderlich József, Ötvös András, Szilágyi Csenge, Nagy-Kálózy Eszter, Hegyi Barbara, Márkus Luca, Ertl Zsombor és Seress Zoltán látható.

Hanoch Levin az izraeli drámairodalom és színház legnagyobb alakja, a Vígszínház 2006-ban mutatta be egyik leghíresebb és legtöbbet játszott művét, Az élet mint olyan című tragikus komédiát a Házi Színpadon. Az előadás a mai napig műsoron van. Az Átutazók premierje 2013-ban volt a nagyszínpadon, és ezt az előadást is nagy sikerrel játszotta a színház több évadon át.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.