Valló Péter - fotó: Éder Vera
Valló Péter - fotó: Éder Vera

Hanoch Levin Krum című darabjával készül a Pesti Színház

Október 7-én kerül sor a 2023/24-es évad első bemutatójára a Pesti Színházban. Valló Péter Hanoch Levin Krum című darabját állítja színpadra.

A Krum gyönyörű, melankolikus, őszinte darab, tele életszeretettel és humorral. A témái hétköznapiak: szerelemről, magányról, anya-gyerek kapcsolatról, az élet élhetetlenségéről és a be nem teljesített vágyakról szól. Az előadás főbb szerepeiben Wunderlich József, Ötvös András, Szilágyi Csenge, Nagy-Kálózy Eszter, Hegyi Barbara, Márkus Luca, Ertl Zsombor és Seress Zoltán látható.

Hanoch Levin az izraeli drámairodalom és színház legnagyobb alakja, a Vígszínház 2006-ban mutatta be egyik leghíresebb és legtöbbet játszott művét, Az élet mint olyan című tragikus komédiát a Házi Színpadon. Az előadás a mai napig műsoron van. Az Átutazók premierje 2013-ban volt a nagyszínpadon, és ezt az előadást is nagy sikerrel játszotta a színház több évadon át.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!