Fotó: Palásti Gergő

Három új bemutatót tervez a Bóbita Bábszínház

Három premierrel és a korábbi években bemutatott több produkcióval, négy új bábszínész érkezésével készül az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház.

A baranyai megyeszékhelyen több mint hatvan esztendeje működő intézmény évadajánlója szerint elsőként október 14-én tekinthet meg új előadást a közönség. Cseri Hanna rendezésében a négy éven felülieket hívják a Szegedi Katalin tollából származó Lenka és Palkó című darabra. Az elfogadásról szóló mű középpontjában Lenka, az átlagosnál gömbölyűbb kislány és Palkó, a vékony fiú áll, akiket osztálytársaik csúfolnak. A szerepeket Arató Máté, Szalai Barbara, Papp Melinda és Matta Lóránt alakítja.

Az öt éven felülieknek szóló, jövő márciustól megtekinthető Szép Cerceruska című – Szalai Barbara, Szabó Dalma, Arató Máté, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével színre kerülő – darabban az árva Cerceruska és kishúga egy zsarnok asszonynál dolgoznak étel és szállás fejében, de a rossz bánásmód miatt egy napon elszöknek tőle. A magyar népmese alapján Boráros Milada által bábszínpadra írt és rendezett darabban közös kalandjukat kísérheti végig a közönség.

Szintén jövő tavasszal kerül színpadra egy 14 éven felülieknek szánt komplex színházi nevelési produkció #Apa_anya-én_ő címmel Tóth Zoltán rendezésében, Arató Máté, Szabó Dalma, Papp Melinda, Matta Lóránt és Rácz Attila szereplésével. Az új bemutatóval az alkotók szeretnének „súlyt adni a gyermekvállalás átgondolt és tiszta útjához, hogy a játszott és megélt helyzet okozta tanult tapasztalat segítse az átgondolt családtervezést” – közölte a társulat.

A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves- és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat kínál, továbbá az ifjúsági és a felnőtt korosztályt foglalkoztató témákat bemutató programokat is tart. Az előző évben a társulat 255 előadásán több mint 32 ezer nézőt látott vendégül, művészei több mint tucatnyi – köztük három külföldi – nagyrendezvényen, fesztiválon léptek fel, tovább a bábszínház három kiállítást is tartott.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.