Fotó: Tompa Miklós Társulat

Hat bemutatót tervez az évadban a Tompa Miklós Társulat

Szeptemberben megnyitja 79. évadát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

Az első nagytermi bemutatóra 2023. szeptember 9-én kerül sor Radu Afrim rendezésében, aki Fausto Paravidino Emma életének értelme című színházi regényét állítja színpadra.

2023. november 15-én a Sebestyén Aba – Székely Csaba – Cári Tibor alkotói hármas legújabb nagyszínpadi produkciójának premierjére várják a közönséget. Az igazság gyertyái a bözödújfalusi szombatosok történetét dolgozza fel.

December elején László Csaba főszereplésével Én így látom… Tompa Miklós mesél címmel kerül bemutatásra a társulat névadójának történetét feldolgozó előadásunk Barabás Olga rendezésében, a kisteremben.

Az idei évben, rendhagyó módon, december 30-ára tervezett szilveszteri nagyszínpadi bemutatónkat Mohácsi János állítja színpadra, aki László Miklós Illatszertár c. darabját viszi színre a Mohácsi testvérek sajátos átdolgozásában.

Az évad második felének első premierje Bocsárdi László rendezésében valósul meg. Az Oleg és Vlagyimir Presznyakov abszurdba hajló, mai valóságunkra humorral és iróniával reflektáló Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámájából készült produkciót 2024. március 10-én a kisteremben tekinthetik meg először.

A tavaszi időszakban Sławomir Mrożek Mulatság című abszurd színműve Keresztes Attila rendezésében, helyspecifikus körülmények között kerül bemutatásra.

(Via nemzetiszinhaz.ro)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!