Fotó: karinthyszinhaz.hu

Készül a Hamlet a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház 2023/2024-es évadának első bemutatója a Hamlet, az előadást első alkalommal 2023. szeptember 1-jén tekinthetik meg a nézők.

A világ tökéletlen és csonka. Hamlet viszont tökéletesnek, egésznek akarja.

Hogy lehet, hogy az a hely, ahol együtt pulzál Shakespeare, Da Vinci és Bach ennyire vágyik az önpuszításra? Mert az ember képtelen legyőzni a benne rejlő gonoszságot és mindent elpusztít maga körül.

Hogyan vezethet egy ember személyes tragédiájához, ha nem kap elég szeretetet, és az ő tragédiája hogyan vezethet az egész világ tragédiájához? Előadásunk középpontjában ezek a kérdések állnak.

A próbák már megkezdődtek llja Bocsarnikovsz rendező vezetésével. A szerepeket Bokor Barna, Dobra Mara, Karácsony Gergely, Kovács Vecei Fanni, Molnár Gergely és Virágh Panna alakítja.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.