Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó: Horcsák András

Kihirdette új évadát a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

A 10. Színházi Olimpián is nagy sikert aratott programjaival a bábszínház, amely az új évadban négy új bemutatót tervez: ebből három az óvodás és kisiskolás korosztálynak, egy pedig a legkisebbeknek készül, emellett új sorozatok is megjelennek a repertoáron.

Az első bemutatóra októberben kerül majd sor: A Nap fia, Joiko kifejezetten a társulatnak készülő darab, mely méltó nyitánya lesz az új játszóhelyen induló évadnak. Ezután novemberben a paravános – kesztyűs bábjáték világába kalandoznak, a Paprika Jancsi című előadásukkal. Március végén, az évad második felében kerül bemutatásra a Rászedett ördögök meséje.

A legkisebbeknek is készül előadás, a Táncolókukac absztrakt mozgásszínház átváltozása várja a 4 éven aluliakat. Bérleten kívül, az adventi időszakban a Csodabalzsam című előadással várják majd a nézőket. A Bögrés Mesék interaktív előadás és foglalkozássorozat az évad második felében kerül be a szombati előadások sorába, a bemutatók és hétvégi események közé illesztve.

Az elmúlt években több alkalommal is igyekeztek megszólítani a felnőtt közönséget: ebben az évadban újraindul a Kultúrszösz felnőtteknek szóló bábszínházi sorozat. Az előadások mellett Esti mesék felnőtteknek címmel különleges bábos-zenés estek is várják majd az érdeklődőket.

A tervek szerint tavasszal ismét megrendezésre kerül a Bábos Drámaíró Verseny, amely bepillantást enged a bábelőadások születésének minden pillanatába, közben pedig már készül a középiskolásokat célzó projekt is, melynek részletei hamarosan napvilágot látnak. Az előadások mellett a Napsugár Bábszínház a Munkácsy Negyed szívében bábkiállítással és vezetett kulisszajárásokkal is várja a látogatókat, előre meghirdetett időpontokban, illetve előzetes bejelentkezés alapján csoportok számára is.

Via Napsugár Bábszínház

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.