Fotó: VIDOR Fesztivál

Közeledik „az év legvidámabb hete” Nyíregyházán

Húsz helyszínen több mint százötven programmal, zenei koncertekkel, színielőadásokkal, filmvetítésekkel és irodalmi eseményekkel várja az érdeklődőket augusztus 25. és szeptember 2. között a VIDOR Fesztivál Nyíregyházán.

A vidámság és derű országos seregszemléjét huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Móricz Zsigmond Színház és a városi önkormányzat, a programok nagy része továbbra is ingyenesen lesz látogatható – emelte ki Kirják Róbert, a teátrum igazgatója az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A minden nap délután három órakor nyitó Vidor Kertben a legkisebbeket bábszínházi előadásokkal, a nagyobbakat koncertekkel várják. Az egyik helyi rádió és a klubok lemezlovasai késő estétől hajnalig szórakoztatják a közönséget.

Az irodalmi programok nagy részének a Szindbád és a Bencs Villa ad majd otthont, a Szindbád szabadtéri pódiumszínpadán Hegedűs D. Géza, a színházi versenyprogram zsűrijének elnöke ad majd születésnapi koncertet. Megrendezik a kilencedik Nyírségi Limerick Bajnokságot, a Vidor Faluban a kulináris ínyencségek kedvelőit várják, augusztus 27-én pedig zsidó gasztronómiai fesztivált rendeznek a zsinagóga udvarán.

A Vidor-terasz látogatói késő estig válogathatnak majd a különféle művészeti ágak gazdag kínálatából, artisták, pantomimesek, élőszobrok, mutatványosok és tűzzsonglőrök performanszai szórakoztatják az érdeklődőket.

Kirják Róbert a színházi versenyprogramra kitérve elmondta, szinte valamennyi jegy elfogyott az előadásokra. Huszonnégy produkció lesz látható a színház nagyszínpadán, a Krúdy Kamarában, a Szindbádban, a Bencs Villában, a Bárány Frigyes Stúdióban és a szabadtéri színpadon. A komédiákat és a vígjátékokat az ország legismertebb társulatai és színművészei állítják színpadra az összművészeti seregszemle kilenc napja alatt.

A fesztivál részletes programja az ingyenes műsorfüzetben, valamint a vidor.eu oldalon érhető el.

(Via moriczszinhaz.hu, MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!