Fotó: Hegedűs Márk

Nyolc bemutatóval készül az új évadra a Zenthe Ferenc Színház

Négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amelynek nézői csaknem ötven előadásból választhatnak majd.

A tizenkettedik évadát kezdő Zenthe Ferenc Színház társulata az eddiginél több saját kiállítású előadást mutat be a színházteremben és a KultPONT Kamarateremben. Célul tűzték ki, hogy a 2023/2024-es évad repertoárjában még vidámabb, még szórakoztatóbb előadásokat kínáljanak, hogy a színház valóban az élményekről és a felhőtlen kikapcsolódásról szóljon – áll a teátrum közleményében.

Az évad első premierjét, A főszereplő című kortárs krimivígjátékot szeptember 29-én mutatják be. Ezt A bolond lány című bűnügyi vígjáték és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédia követi, majd a Valahol Európában című musical premierjét láthatják a nézők.

A színháztermi bemutatók közül kettőt, A bolond lányt és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című darabot felolvasószínházi változatban is láthatja az új évadban a közönség. A kamaraszínpadon bemutatandó új felolvasószínházi produkciók között lesz még a Kalauz nélkül és a Szása i Szása című darab.

Az új évadtól már helyi, a művészeti életért sokat tevő személyek nevét viseli a teátrum két kamarabérlete. A T. Pataki László Kamarabérletben a már többször bizonyító előadások sorakoznak, míg a Komlóssy Erzsébet Kamarabérletben kizárólag zenés előadásokat láthat a közönség.

A Vertich József Bérletben a már megszokott vidám darabokkal várják a közönséget, és az új évadban is elérhető lesz a népszerű Szabadbérlet, amelynél a felnőtt bérletes előadások közül választhatnak a vásárlók, így állítva össze saját bérletüket.

A közleményben kiemelték, hogy szinte alig emeltek a tavalyi árakon. Mint írták, van olyan bérletsorozat, ahol csak 100 forinttal kerül többe egy színházjegy, mint a múlt évadban.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!