Fotó: Hegedűs Márk

Nyolc bemutatóval készül az új évadra a Zenthe Ferenc Színház

Négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amelynek nézői csaknem ötven előadásból választhatnak majd.

A tizenkettedik évadát kezdő Zenthe Ferenc Színház társulata az eddiginél több saját kiállítású előadást mutat be a színházteremben és a KultPONT Kamarateremben. Célul tűzték ki, hogy a 2023/2024-es évad repertoárjában még vidámabb, még szórakoztatóbb előadásokat kínáljanak, hogy a színház valóban az élményekről és a felhőtlen kikapcsolódásról szóljon – áll a teátrum közleményében.

Az évad első premierjét, A főszereplő című kortárs krimivígjátékot szeptember 29-én mutatják be. Ezt A bolond lány című bűnügyi vígjáték és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédia követi, majd a Valahol Európában című musical premierjét láthatják a nézők.

A színháztermi bemutatók közül kettőt, A bolond lányt és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című darabot felolvasószínházi változatban is láthatja az új évadban a közönség. A kamaraszínpadon bemutatandó új felolvasószínházi produkciók között lesz még a Kalauz nélkül és a Szása i Szása című darab.

Az új évadtól már helyi, a művészeti életért sokat tevő személyek nevét viseli a teátrum két kamarabérlete. A T. Pataki László Kamarabérletben a már többször bizonyító előadások sorakoznak, míg a Komlóssy Erzsébet Kamarabérletben kizárólag zenés előadásokat láthat a közönség.

A Vertich József Bérletben a már megszokott vidám darabokkal várják a közönséget, és az új évadban is elérhető lesz a népszerű Szabadbérlet, amelynél a felnőtt bérletes előadások közül választhatnak a vásárlók, így állítva össze saját bérletüket.

A közleményben kiemelték, hogy szinte alig emeltek a tavalyi árakon. Mint írták, van olyan bérletsorozat, ahol csak 100 forinttal kerül többe egy színházjegy, mint a múlt évadban.

(Via MTI)

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.