Országos Színházi Évadnyitó Kaposváron – Fotó: Luthár Kristóf

Országos Színházi Évadnyitót tartottak Kaposváron

A kaposvári Csiky Gergely Színházban került megrendezésre az Országos Színházi Évadnyitó Konferencia augusztus 25-én, ahol többek között a 10. Színházi Olimpia hatásait is értékelték.

Az évadnyitó rendezvényen magyarországi és határon túli magyar színházak vezetőit, képviselőit láttuk vendégül, őket Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke és a Nemzeti Színház vezérigazgatója, és Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház ügyvezető igazgatója köszöntötte.

A köszöntőket követően Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár plenáris előadás keretein belül fogalmazta meg a magyar kulturális élet legnagyobb kihívásait és az azokra adható válaszok fő irányait.

A konferencián vizsgálták a színművészet, a kultúra és az innováció kérdésköreit: a 10. Színházi Olimpia eredményeit és közösségteremtő hatásait, a színházi fesztiválszervezés lehetőségeit, a háttérszakmák kihívásait, a színházi marketing jelentőségét és feladatait, valamint a Lázár Ervin Program jelenét és jövőjét érintő szakmai panelbeszélgetéseket folytattak.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!