Sepsi Enikő (forrás: sepsieniko.hu)

Sepsi Enikő lesz az SZFE új rektora

A Károli Gáspár Református Egyetem professzora, Sepsi Enikő egyedüliként nyújtotta be pályázatát az Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori székére, az intézmény szenátusa pedig mai ülésén támogatta a pályázatot.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Sepsi Enikő a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézet alapító vezetője, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatója, egyetemi tanár. 2010 és 2019 között a KRE BTK dékánja volt. Szakterülete a modern és kortárs francia és magyar költészet, színháztudomány, fordítástudomány, vallástudomány (modern és kortárs misztika).

A szenátus 16 tagja támogatta Sepsi Enikő jelölését a posztra, így a testület támogatást kérve küldi tovább az egyetemet fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának, amely kedden foglal majd állást a kinevezés kérdésében, várhatóan támogatni fogja Sepsi Enikőt. A döntést követően az új rektort a köztársasági elnök nevezi majd ki.

Sepsi Enikő 2010-ben megkapta a francia miniszterelnöktől az Akadémia Pálmák Lovagi fokozata kitüntetést (Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques), a tudomány, az oktatás és a francia kapcsolatok terén elért kiemelkedő eredményért, 2022-ben pedig megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!