Szegedi Kortárs Balett: Carmina Burana - Fotó: Éder Vera

Spanyolországi turnéval nyitja évadát a Szegedi Kortárs Balett

Előbb Murciában, majd Mallorcán lép fel a társulat a Carmina Buranával.

Az együttes először a San Javier-i Auditorio Municipal Parque Almansában lép fel kedden, majd Mallorcára utazik tovább, ahol az Auditorium Palma de Mallorca színpadán táncolnak. Mindkét alkalommal Carl Orrf remekművét, Juronics Tamás koreográfiáját, a Carmina Buranát adják elő.

A darab szemléletesen ragadja meg egy képzeletbeli barbár közösség félelmeit és örömeit, miközben a saját túléléséért folytat küzdelmet. Az előadás 2001-es bemutatója óta folyamatosan szerepel a társulat repertoárján.

A Szegedi Kortárs Balett alakulása óta kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, mintegy harminc országban eddig 150 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon és rendezvényeken.

Ősszel és télen is folytatják külföldi vendégszerepléseiket: októberben Finnországban, Helsinkiben lép fel a társulat, év végén pedig több belga várost érintő turnéra indulnak.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!