Ifjú barbárok előadás
Ifjú barbárok

Színházi előadások a 14. Kolozsvári Magyar Napokon

Négy előadással kapcsolódik a héten a 14. Kolozsvári Magyar Napok programjaihoz a Kolozsvári Állami Magyar Színház, ezek mindegyike klasszikus vagy kortárs magyar szerző műve – közölte az erdélyi teátrum.

A sétatéri színház produkciói mellett Szilágyi Enikő vendégelőadását is megtekintheti a közönség, melynek anyagát Szőcs Géza Kossuth-díjas költő állította össze. Az Ez már feltámadás című előadóest augusztus 16-án, szerdán 20 órától lesz látható a stúdióteremben. A produkció a külhoni magyar lét örömeit és bánatait összegezi, zenéjét Cári Tibor szerezte.

Csütörtökön, augusztus 17-én 19 órától Móricz Zsigmond regényének színpadi adaptációját, a Rokonokat láthatja a közönség Bocsárdi László rendezésében.

A kolozsvári teátrum és a Gyulai Várszínház közös produkcióját, az Ifjú barbárok című előadást pénteken, augusztus 18-án 19 órától lehet megtekinteni ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

Szombaton, augusztus 19-én 20 órától Kosztolányi Dezső Édes Anna című művének színpadi változatát tekintheti meg közönség Szabó K. István rendezésében.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!