Ifjú barbárok előadás
Ifjú barbárok

Színházi előadások a 14. Kolozsvári Magyar Napokon

Négy előadással kapcsolódik a héten a 14. Kolozsvári Magyar Napok programjaihoz a Kolozsvári Állami Magyar Színház, ezek mindegyike klasszikus vagy kortárs magyar szerző műve – közölte az erdélyi teátrum.

A sétatéri színház produkciói mellett Szilágyi Enikő vendégelőadását is megtekintheti a közönség, melynek anyagát Szőcs Géza Kossuth-díjas költő állította össze. Az Ez már feltámadás című előadóest augusztus 16-án, szerdán 20 órától lesz látható a stúdióteremben. A produkció a külhoni magyar lét örömeit és bánatait összegezi, zenéjét Cári Tibor szerezte.

Csütörtökön, augusztus 17-én 19 órától Móricz Zsigmond regényének színpadi adaptációját, a Rokonokat láthatja a közönség Bocsárdi László rendezésében.

A kolozsvári teátrum és a Gyulai Várszínház közös produkcióját, az Ifjú barbárok című előadást pénteken, augusztus 18-án 19 órától lehet megtekinteni ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

Szombaton, augusztus 19-én 20 órától Kosztolányi Dezső Édes Anna című művének színpadi változatát tekintheti meg közönség Szabó K. István rendezésében.

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.