Fotó: bokozfesztival.hu

Több mint száz programmal vár az idei Bőköz Fesztivál

Több mint száz program, köztük a Presser Gáborral és Karácsony Jánossal kiegészült Csík zenekar, Besenczi Árpád és Mikó István előadásai várják a közönséget augusztus 17. és 20. között az idei Bőköz Fesztiválon, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg az Ormánság négy településén.

Az ingyenes összművészeti rendezvénynek Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt. A fesztivál műsorán zenei, tánc-, folklór- és színházi előadások, kiállítások, beszélgetések, gazdag gasztronómiai kínálat szerepel, és bemutatják a helyi kulturális értékeket is.

Augusztus 18-án Szaporcán, a Hétöles Tó színpadon lép fel Presser Gábor, Karácsony János és a Csík zenekar A dal a miénk 2.0 című, LGT-dalokat tartalmazó műsorral, másnap pedig a Budapest Jazz Orchestra Náray Erikával, Koós Rékával és Papp Attilával koncertezik. Az Eperfa Tájházban előadásokon, foglalkozásokon mutatják be az ormánsági hagyományokat, a népi kultúrát, kézművességet. A református templomban augusztus 20-án Kuzsner Péter orgonaművész ad koncertet.

A kémesi művelődési házba Mikó István a Svejk vagyok! című produkciójával érkezik, ugyanitt Besenczi Árpád Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, A helység kalapácsát, majd a Forrás Színház a Lúdas Matyi című mesejátékot adja elő. Az Ormánság Színpadon a Cinema Sense zenekar, a Khelipeske Rom táncegyüttes, Benedekffy Katalin énekművész, a Grapa Live Trió, Laura Lola és a Gypsyndrome, Gájer Bálint és zenekara, valamint gyermekműsorával Boka Gábor lép fel.

Tésenfán Pál Zsolt Kultúrkertjében többek között Buch Tibor és zenekara, a Kanizsa Csillagai zenekar, a Grappa Live Trió játszik. A HP udvarban ormánsági szőttesekből nyílik kiállítás, és bemutatja munkáit Szatyor Győző, a népművészet mestere, a református templomban Varga Gábor zongoraművész Improvizációk magyar népzenére címmel ad koncertet.

Drávacsehiben a Levendula Szárító Színpadon lesz látható a Harka Táncegyüttes, majd Simon Bogi színművész műsora, rockzenei nosztalgia koncert, utcabál következik. Drávacsehiben építik fel az ország legnagyobb szalmalabirintusát, az Orbán-házban Németh László kerámiagyűjteménye várja az érdeklődőket. Augusztus 20-án, vasárnap az Ős-réten kettesfogathajtó országos bajnokságot rendeznek.

A fesztivál fővédnöke Nagy István agrárminiszter, aki augusztus 18-án, pénteken 11 órakor nyitja meg a rendezvényt.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!