Fotó: debrecen.hu

Újraindítja hagyományos bérletrendszerét a Csokonai Nemzeti Színház

A debreceni teátrum új vezetése a 2023/24-es évadban tizenhat bérletet tesz elérhetővé a közönség számára, ezek között megtalálhatják majd a megszokott, jól bevált bérleteket, és fellelhetőek lesznek új, frissen elnevezett bérletkonstrukciók is.

Továbbra is a Csokonai marad a premierelőadások, a Thuróczy pedig a másodpremierek bérlete, a megszokott pénteki és szombati kötöttséggel. A bérletes nézők számára minden bérletes előadásra fenntartják az előzetesen kiválasztott helyet. Fontos tudnivaló, hogy megszűnik az „à la carte” rendszerű szabadbérlet.

A színház vezetése, kihasználva a két új színházépület nyújtotta ideális körülményeket, olyan bérletrendszer kidolgozására törekedett, amelyben minden néző találhat számára megfelelő megoldást. A bérletesek három játszóhelyen látogathatják majd az előadásokat: a szeptemberben átadandó Csokonai Teátrum Nagyszínpadán, illetve a Csokonai Fórum Latinovits és Kóti Árpád Termében. A bérletek árusítása augusztus 22-én kezdődik.

A jegypénztárak (a Csokonai Fórumban valamint a Teátrum aulájában újra megnyíló jegypénztárban) az új évadban is a jól ismert nyitvatartással (hétköznapokon 9 és 12, illetve 13 és 18 óra között, előadásnapokon 19 óráig) várják a vendégeket. A Jegymester rendszernek köszönhetően egyszerűen és hatékonyan működik az online jegy- és bérletértékesítés is (jegy.csokonaiszinhaz.hu).

Megtisztelve az eddigi bérletes nézőket, a bérletárusítás első három hetében számukra kínálnak vásárlási lehetőséget, majd szeptember 10-től várják a bérletek iránt újonnan érdeklődőket. A bérletvásárlással kapcsolatban a Csokonai Teátrum Szervezési Irodájában (mely ismét elérhető lesz az utcafrontról, előadások előtt pedig a belső térből is) és a Csokonai Fórum Szervezési Irodáiban , illetve a két színházépület jegypénztáraiban érdeklődhetnek. A bérlethálót, az egyes bérletekhez tartozó előadásokat a színház honlapján tekinthetik meg hamarosan a JEGYEK/BÉRLETEK menüpontban. Augusztus 22-től már kaphatók lesznek a szeptemberi havi színházjegyek is.

(Via csokonaiszinhaz.hu)

További cikkek
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.
cartea-lui-ruth-7
A Rúth könyve azoknak a fájdalmáról szól, akik a háború elöl menekülve, családjukat hátrahagyva új világba költöztek. A bukaresti Állami Zsidó Színház előadása október 2-án látható.
Comédie Francaise - fotó: Jan Versweyveld
Molière halhatatlan Tartuffe, avagy a képmutató című művének XIV. Lajos által cenzúrázott, háromfelvonásos változata kel életre a Comédie Francaise társulatának előadásában október 7-én este és október 8-án délután a 10. MITEM keretében.