Fotó: Szarvasi Vízi Színház

Véget ért a Szarvasi Vízi Színház idei évada

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenharmadik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit.

A szervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. közleménye szerint a legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása, a legjobb meseelőadás a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett. A legjobb rendező díját Cseke Péter érdemelte ki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Tombol az erény című darabjáért.

A legjobb férfi főszereplő Járai Máté lett a Győri Nemzeti Színház Primadonnák című bohózatának Jack Gable szerepéért. A legjobb női főszereplő kategóriában két díjat osztottak ki. Megkapta Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színésznője a Lady Oscar címszerepéért, valamint Kubik Anna, aki a Karinthy Színház A bűvös szék című vígjátékában a Miniszter asszonyt alakította.

Rajtuk kívül a legjobb női alakítás díját érdemelte ki Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház színművésze Fedák Sári megformálásáért a 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének életéről szóló önálló estjével.

A legjobb férfi mellékszereplő Boronyák Gergely lett a szarvasi Cervinus Teátrum Édes Anna című darabjában Vizy Kornél szerepéért. A legjobb női mellékszereplő díját pedig Gregor Bernadett érdemelte ki a Fórum Színház A feleség negyvennél kezdődik című komédiájában Betti Dixon megformálásáért.

Szarvas város díját érdemelték ki fiatal tehetségek kategóriában a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium növendékei. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Kiss Viktóriának, a Békéscsabai Jókai Színház színészének ítélték a Cervinus Teátrumban nyújtott vendégszerepléséért, Édes Anna alakításáért.

A város díjazta a legjobb háttereseket is, az elismerést Festő Zoltán, a Jókai Színház fénytechnikusa és Balázs Henrietta, a Cervinus Teátrum jelmezfelelőse kapta.

A 13. évad június 16-tól augusztus 21-ig tartott; az ötvennél több előadás közel fele ingyenes volt, a darabokat több mint negyvenezer néző tekintette meg.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.