Tolnay Klári-díj - Fotó: kultura.hu

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán kapja idén a Tolnay Klári-díjat

Az elismeréseket szeptember 4-én, hétfőn adják át a Nógrád vármegyei Mohorán lévő Tolnay Klári Emlékházban.

A művészeti díj adományozásáról 2014-ben, a legendás színésznő születésének 100. évfordulóján döntöttek. A gerlét, Tolnay Klári legkedvesebb madarát ábrázoló díjat a Tolnay Klári-díj kuratóriuma ítéli oda.

Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész prózai és zenés-táncos darabokban is szerepelt. Játszott többek között a Karinthy Színházban, a Pinceszínházban, a Budaörsi Játékszínben, a tatabányai Jászai Mari Színházban. A Soproni Petőfi Színház örökös tagja. A Kossuth-díjat 2015-ben kapta meg, 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Seress Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, a Bárka Színház egykori igazgatója 1987-ben a Vígszínházban kezdett dolgozni, 2016-ban ismét a társulat tagja lett. Tagja volt a Művész Színháznak, illetve a Thália Színháznak, szerepelt többek között a Miskolci Nemzeti Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban.

Az adományozó ünnepségen Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője, a rendezvény fővédnöke és Balla Tünde, a Tolnay Klári Emlékház intézményvezetője adja majd át a díjakat. Köszöntőt mond Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője. A műsorvezető Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész lesz.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!