Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom - Fotó: Dusa Gábor

Öt társulat lép színpadra a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón

A Pécsi Balett előadásában színre kerülő Faust, az elkárhozott című táncdrámán kívül elsősorban a gyerekeket és a családokat várják az öt társulat fellépésével zajló 17. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón szeptember 15. és 18. között.

Szeptember 15-én a Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a programsorozatot a Bozsik Yvette Társulat, majd egy nappal később az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat tolmácsolásában adják elő a népszerű Vuk című mese táncváltozatát.

A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a tánctalálkozó keretében tartja: a Kossuth-díjas Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án debütál a teátrum nagyszínpadán. A zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében.

Szeptember 17-én Palya Bea Álom-álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely, majd a találkozó zárásaként, szeptember 18-án a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a gyerekeket.

A Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában megvalósuló rendezvény programjáról bővebben a tanctalalkozo.hu oldalon lehet olvasni.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!