Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom - Fotó: Dusa Gábor

Öt társulat lép színpadra a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón

A Pécsi Balett előadásában színre kerülő Faust, az elkárhozott című táncdrámán kívül elsősorban a gyerekeket és a családokat várják az öt társulat fellépésével zajló 17. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón szeptember 15. és 18. között.

Szeptember 15-én a Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a programsorozatot a Bozsik Yvette Társulat, majd egy nappal később az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat tolmácsolásában adják elő a népszerű Vuk című mese táncváltozatát.

A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a tánctalálkozó keretében tartja: a Kossuth-díjas Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án debütál a teátrum nagyszínpadán. A zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében.

Szeptember 17-én Palya Bea Álom-álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely, majd a találkozó zárásaként, szeptember 18-án a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a gyerekeket.

A Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában megvalósuló rendezvény programjáról bővebben a tanctalalkozo.hu oldalon lehet olvasni.

(Via MTI)

További cikkek
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.
Madách-projekt - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt.