Jelenet A köpönyeg című előadásból

Gogol klasszikusa érkezik a MITEM-re

Október 6-án 19 órakor lép színpadra a georgiai Griboedov Színház Gogol A köpönyeg című előadásával: a produkciót a neves grúz rendező, Avtandil Varszimasvili rendezte.

Avtandil Varszimasvili, aki egyúttal a Tbilisziben működő Gribojedov Orosz Állami Dráma Színház művészeti vezetője is, Gogol egyik legismertebb művét, „A köpönyeg” című elbeszélést egészen sajátos módon dolgozta fel. A jól ismert színpadi kliséket az ötletszerű spontenaitás sodró lendületével rombolja le – így tehát a nézők nem a klasszikus gogoli karakterekkel szembesülnek, hanem olyan virtuóz színészekkel, akik itt és most játsszák el a közönség előtt a „Köpönyeg” szürreális történetét.

Az előadás egy különös mesefantázia, mágikus prizmán átszűrődő álomjáték, amelynek fő témája a Szerelem. A főszereplő, Akakij Akakijevics Basmacskin nem egy megviselt, életképtelen kisember, hanem alkotó személyiség – a betűk művésze, és nem egy köpönyegről álmodozik, hanem a szerelem után vágyódik. És amikor már úgy tűnik, hogy meg is találta, ezt a szerelmet egyszerűen ellopják tőle…

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!