Madách Projekt – fotó: Eöri Szabó Zsolt

Jön a Madách-maraton a MITEM-en

Október 9-én 14 órától a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében Madách-maratont rendeznek, amelynek keretében a június 23-i monumentális Az ember tragédiája-előadásból készült filmet láthatjuk.

A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt. A lengyel, egyiptomi, görög, olasz, török, román, angol, francia, grúz, kanadai és magyar diákok – több mint kétszázan – bemutatták az otthon elkészített színeket, majd Vidnyánszky Attila vezetésével egy előadássá gyúrták a Tragédiát, amely a Hajógyári-sziget egyik iparcsarnokában volt látható.

A MITEM Tragédia-maratonján megtekinthető az eseményről készült werkfilm és a hétórás soknyelvű, monumentális előadás felvétele. A maraton szüneteiben – kávé és szendvicsek mellett – beszélgetések várják az érdeklődőket Madáchról és a Tragédiáról, színházról és irodalomról is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a szervezők a jelentkezéseket a [email protected] e-mailcímre várják.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!