Madách Projekt – fotó: Eöri Szabó Zsolt

Jön a Madách-maraton a MITEM-en

Október 9-én 14 órától a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében Madách-maratont rendeznek, amelynek keretében a június 23-i monumentális Az ember tragédiája-előadásból készült filmet láthatjuk.

A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt. A lengyel, egyiptomi, görög, olasz, török, román, angol, francia, grúz, kanadai és magyar diákok – több mint kétszázan – bemutatták az otthon elkészített színeket, majd Vidnyánszky Attila vezetésével egy előadássá gyúrták a Tragédiát, amely a Hajógyári-sziget egyik iparcsarnokában volt látható.

A MITEM Tragédia-maratonján megtekinthető az eseményről készült werkfilm és a hétórás soknyelvű, monumentális előadás felvétele. A maraton szüneteiben – kávé és szendvicsek mellett – beszélgetések várják az érdeklődőket Madáchról és a Tragédiáról, színházról és irodalomról is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a szervezők a jelentkezéseket a [email protected] e-mailcímre várják.

További cikkek
NM_ajanlo_XI_3
Miért aktuális ma Gogol Revizorja? Miért nézzünk Molnár Ferenc-darabot? Mitől élvezetes a mese műfaja? Megjelent a Nemzeti Magazin legfrissebb száma.
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.