Jelenet a darab próbájáról (Forrás: Akamara.ro)

Rendhagyó Hamlet-előadást mutat be az Aradi Kamaraszínház

Rendhagyó Hamlet-előadást tűzött műsorra az Aradi Kamaraszínház: az amerikai John Blondell rendezése aradi, szegedi és resicabányai színészek előadásában látható.

A december 16-án 20 órától az aradi Bábszínházban látható előadáson Shakespeare Hamletje avantgárd klasszikusként elevenedik meg a színpadon. A dráma magyar, román és angol nyelven játszódik, magyar és román anyanyelvű színészekkel Aradról, Szegedről és Resicabányáról. Az előadás az Aradi Kamaraszínház, a Szegedi Pinceszínház és a resicabányai Nyugati Színház közös produkciója.

„Ez az előadás a Hamlet dekonstrukciója, amelyben a jelenetek nem feltétlenül a megszokott sorrendben következnek egymás után, illetve egyes részek az eredeti kontextusból kiemelve jelennek meg.”

Az előadás rendezője John Blondell, a kaliforniai Santa Barbarában működő Lit Moon Theatre alapító művészeti igazgatója, a színházművészet professzora a Santa Barbara-i Westmont College-ban. Az amerikai rendező a veronai Shakespeare Fringe Fesztivál társalapítója is. Több mint száz produkciót rendezett az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában, és 14 Shakespeare-előadást vitt színre.

Az Aradi Kamaraszínház felkérésére készülő Hamletben négy színész és egy zenész segítségével kap új érzelmi súlyokat az ismert darab. A megrázó szembeállítások révén Shakespeare páratlan nyelvezete frissként hat. Az előadást élőzenével láthatjuk, Borsos Pál több hangszeren kíséri végig a történést és a szereplőket. Az előadás zeneszerzője a szintén amerikai James Connolly.

A női szerepeket Tapasztó Alexandra játssza, partnerei Balog József és Varga Bálint a Szegedi Pinceszínházból és Claudiu Gabor, a resicabányai Nyugati Színháztól.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!