Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest – Gobbi Hilda színpad
2023. 03. 19., 19:00
Társulat:
Artashat Örmény Színház
Színház

Hotel Tündérsás

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest – Gobbi Hilda színpad
2023. 03. 19., 19:00
Társulat:
Artashat Örmény Színház
Szerző:
Antal Tímea, Trojan Tünde
Rendező:
Ember Tibor
Díszlet- és jelmeztervező: 
Álmosd Phaedra
Dramaturg: 
Trojan Tünde
Szinopszis

A project számára sikerült megnyernünk a Magyarországon élő nemzetiségek színészei közül számos kiváló művészt, akik legjobb szakmai tudásuk mellett személyiségükkel, identitásukkal, saját tapasztalataikkal járulnak hozzá az előadás központi üzenetéhez. Így az örmény, német, görög, szerb, roma, lengyel és magyar művészek közösen fogalmazzák meg a darab mondanivalóját és anyanyelvi dalokkal színesítik az előadást.

A darab egy mai, magas színvonalat képviselő, nemzetközi wellness szállodában játszódik, a Tündérsás Hotelben. Hat nő áll a középpontban, akik saját nemzetiségi sorsuk vagy közvetlen környezetük élményeivel, történeteivel hozzák létre a végeredményt. Minden szereplő más-más habitusú, más kultúrájú, más élet és történeti hátérrel rendelkezik. Előadásunkban olyan szituációk és helyzetkomikumok kerülnek a középpontba, ahol a néző magára ismerhet, és jól szórakozhat.

A sztereotípiákat is tápláló tulajdonságok hamar kiütköznek és vicces, fordulatos történetekké alakulnak át. A beszélgetések során megtudjuk, hogy különböző szemléletmóddal és problémamegoldással közelítenek a férfiakhoz, de a végén világossá válik számunkra, hogy mindenki egyet akar, szeretni és szeretve lenni.

Közreműködők
Phaedra Álmosd
Zorica Jurkovits
Fotios Kollatos
Koncz Eszter
Linda Keller
Vajda Izabella
Zöldhegyi Sarolta
Kiegészítő információk
Időtartam: 95 perc
Nyelv: magyar
Felvonások: 2
Korhatár: 2 éves kortól
A rendező

Ember Tibor 1960-ban születet Budapesten. 1978-ban érettségizett a budapesti Szerb-Horvát Gimnáziumban, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem orvosi karán fejezte be tanulmányait. Munkásságát az Országos Traumatológiai Intézetben kezdte meg, 1989-től pedig az újpesti Károlyi Korházban volt sebész. 1994-től a Magyarországi Szerb Színház tagja. 

1974-1991 a Fáklya Táncegyüttes tagja volt. Táncszinházi szerepei:” Kricskovics: Ráckevei ballada”/Jován/, “Kricskovics: Kilencen voltak”/Apa/, “Kricskovics: Orpheus és Euridikae”/Orpheusz/.

Ember Tibor koreográfusként is tevékenykedett, olyan produkciókban mint a “Rusz-Lengyel: Millioner Mikica”, “M. Sztepanov-Lengyel G.: Hol lakik a napsugár”, “O.Nestorovic- Elbeszélések Szt. Száváról”, “Részletek a naplómból…”, “Antic M.: Tavaszi mese”, “Lindgren: Harisnyás Pippi” és  “D.Dujmov-J.Zorica: Sorsok a ködben”.

Színészként többek között olyan előadásokban szerepelt eddigi pályafutásában, mint a “Rusz Milán-Lengyel Gábor: Zombor Rózsája”, “Molnár Ferenc: Játék a kastélyban”, “Strindberg: Júlia kisasszony”, “Petrović Zoran - Bartók Béla: Hát, parancsoljon Szakulába…”, “Dusan Kovacevic: A profi”, “Radoslav Zlatan Dorić: Ne adj Isten, szerbek egyesülnek”, “Edward Albee: Nem félünk a farkastól”, “Milosevits Péter: A Szerb irodalom storyja”,  “Rusz Milán: Szentendrei evangélium”, “Pintér Béla: Szutyok”, “Cseh Tamás-M.Péter: Avala Expressz” és “T. Williams: A vágy villamosa” produkciója.

Dr. Ember Tibor 2017-ben elnyerte a Rákospalota-Pestújhely Érdemérem Díját.

Befogadó színház
Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség