Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy-terem
2023. 06. 08., 19:00
Társulat:
Újvidéki Színház
Fesztivál:
Duna Fesztivál
Színház

Láthatatlan kölykök

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy-terem
2023. 06. 08., 19:00
Társulat:
Újvidéki Színház
Fesztivál:
Duna Fesztivál
Szerző:
Terék Anna
Rendező:
Lénárd Róbert
Díszlettervező: 
Árva Nóra
Jelmeztervező: 
Árva Nóra
Zeneeszerző: 
Kovács Adrián
Szinopszis

Két fiú érkezik az üres vajdasági kisvárosba. Menekülnek, futnak, végtelen utak húzódnak mögöttük. Az életük nehéz, a lábuk véres, a hideg és az eső mellett iszonyú dolgok rejlenek a fájó izmok mélyén.

Három lány izeg-mozog egy játszótéren, az életük nehéz, csak egészen másképp. A fiúk és a lányok találkozásából meg-nem-értés, közeledés, talán vonzalom születik, de a rémálmok, amik mozgatják őket, egyre sodorják őket tovább. A nagyvárosba, ami mindent eltakar.

Ahogy lassan megismerjük a két fiú múltját és be-bekacsintanak a történetbe a sokszor kegyetlen, máskor pedig egyszerűen csak tudatlan vagy tehetetlen felnőttek, egyre jobban értjük, miféle láthatatlansággal küzdenek ezek a kölykök.

Terék Anna szociális témákban jártas pszichológus-költő és Lénárd Róbert évekig fontolgatták e dráma megalkotását és színrevitelét. Az előadást kegyetlen témájából Kovács Adrián zenéje ráncigálja ki, hibrid formát, afféle kísérleti musicalt formálva belőle. 

Közreműködők
Benji - Szalai Bence
Ricsi - László Roland, f. h.
Vivike - Dupák Fanni, f. h.
Virdzsi - Hajdú Sára
Gabi - Horváth Blanka, f. h.
Sofőr, Apa - Kőrösi István
Anya - Figura Terézia
Gina - Ferenc Ágota
Anyuci - Faragó Edit
Kiegészítő információk
Időtartam: 80 perc
Nyelv: magyarul, tolmácsolás nélkül
Felvonások: 1
Korhatár: 14
A rendező

Lénárd Róbert Zentán született, 1983. május 9-én. A gimnázium mellett 17 éves korától foglalkozott színházzal - a Zentai Színtársulatban mutatta be első darabjait, ekkor még középiskolás színjátszókkal.

Két év bölcsésztanulmányok után beiratkozott az Újvidéki Művészeti Akadémia rendező szakára, ahol 2008-ban végez. Diplomaelőadását, amit Brad Fraser A szerelem igaz természete című darabja alapján rendezett, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház játszotta.

Művészi tapasztalatot is itt szerzett: számos előadásban vett részt, elsősorban segédrendezőként Urbán András, Olivera Đorđević, Borut Šeparović, Keszég László mellett. 2013 márciusa óta az Újvidéki Színház munkatársa, 2016-tól művészeti vezetője.

Főbb rendezései: Neusatzer Cabaret, Részeg tárgyalás, Fáma a biciklistákról (Újvidéki Színház), Pajzán históriák, Kazimír és Karolina (Tanyaszínház), Zabhegyező (Újvidéki Művészeti Akadémia), Gergő szobája (Szabadkai Gyermekszínház).

A Skizopolisz című drámakötet szerzője. Drámát, rádiódrámát ír, adaptációval foglalkozik.

Befogadó színház
Győri Nemzeti Színház