Fesztivál ideje:
2023. 06. 06. - 2023. 06. 11.

Duna Fesztivál

Fesztivál ideje:
2023. 06. 06. - 2023. 06. 11.
Befogadó színház: Győri Nemzeti Színház
Szervező: Győri Nemzeti Színház
Fesztiválinfó

A Duna Színházi Fesztivál fő koncepciója a különböző nemzetek színházi identitásának bemutatása. Szeretnénk a művészeten keresztüli összetartozást hirdetni, összehívva a legpezsgőbb kulturális élettel rendelkező Duna-menti városokat, hogy képviseletükben egy-egy reprezentatív színház vegyen részt a Győrben megrendezésre kerülő fesztiválon. A fesztivál, elképzeléseink szerint, egy találkozási pont, egy közös narratíva helyévé válna.

A Baden-Baden-i Feketeerdő forrásától, egészen a Fekete-tengerbe való érkezéséig, a Duna tíz országon folyik át, mindenikük színes nemzeti, figyelemreméltó kulturális és színházi értékekkel van megáldva.

Mivel ez a különleges kapocs, egyben természeti és kulturális csoda is, ezen keresztül szeretnénk megmutatni mitől vagyunk mások, mégis egyek, egy művészileg annyira színes ágon keresztül, mint a színház.

Fesztiválunk tehát mindazon színházakról szól, melyek szeretnék hallatni a hangjukat, megmutatni értékeiket egy olyan reprezentatív előadáson keresztül, mely saját nemzetét képviseli, és melynek alapját egy hazai, kortárs vagy klasszikus drámaíró szövege képezi.