Lehoczky Zsuzsa / Budapesti Operettszínház
Lehoczky Zsuzsa / Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház Nagydíjában részesült Lehoczky Zsuzsa

Október 24-én, Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulóján nagyszabású gála keretében adta át évados elismeréseit a Budapesti Operettszínház. Lehoczky Zsuzsa is díjat kapott.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbot-díjat Kardffy Aisha vehette át, akit az elmúlt szezonban operettekben és musicalekben egyaránt láthatott a közönség. A fiatal színésznő olyan előadásokban mutatkozhatott be, mint a Veszedelmes viszonyok vagy az Abigél.

Az Évad Musicalszínésze díjat Polyák Lilla kapta, akit legutóbb Lucy Harrisként láthatott a közönség a Jekyll és Hyde-ban, de ő játszotta a Nine Claudia Nardiját, valamint a Veszedelmes viszonyok Merteuil márkinéját is.

Az Évad Operettszínésze, Homonnay Zsolt nemcsak a színpadon mutathatta meg tehetségét, az utóbbi időszakban ugyanis rendezőként is dolgozott a Budapesti Operettszínházban. A magyar operett napján rendezett gálát is ő jegyzi, jövő tavasszal pedig új feladatok várnak rá, a Mária főhadnagyot állítja színpadra.

Az Éliás Tibor alapította Musica Hungarica Kiadó immár 20 éve díjazza a zenés színház legkiemelkedőbb alkotóit.

Idén az Életműdíjat Vásári Mónikának ítélték oda, aki a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1987 és 2008 között volt a Budapesti Operettszínház társulatának tagja, majd néhány év szabadúszás után 2011 óta ismét láthatja őt a teátrum közönsége.

A Musica Hungarica Nagydíját Lehoczky Zsuzsa, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész vehette át.

(Via Papageno)

További cikkek
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.
Janos kiraly
Shakespeare királydrámájának groteszk átiratát, Friedrich Dürrenmatt János király című darabját mutatja be március 24-én a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat. A teátrum A nép ellensége és Az ördög próbája című előadásokat hozza el a 10. Színházi Olimpiára.