Lehoczky Zsuzsa / Budapesti Operettszínház
Lehoczky Zsuzsa / Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház Nagydíjában részesült Lehoczky Zsuzsa

Október 24-én, Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulóján nagyszabású gála keretében adta át évados elismeréseit a Budapesti Operettszínház. Lehoczky Zsuzsa is díjat kapott.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbot-díjat Kardffy Aisha vehette át, akit az elmúlt szezonban operettekben és musicalekben egyaránt láthatott a közönség. A fiatal színésznő olyan előadásokban mutatkozhatott be, mint a Veszedelmes viszonyok vagy az Abigél.

Az Évad Musicalszínésze díjat Polyák Lilla kapta, akit legutóbb Lucy Harrisként láthatott a közönség a Jekyll és Hyde-ban, de ő játszotta a Nine Claudia Nardiját, valamint a Veszedelmes viszonyok Merteuil márkinéját is.

Az Évad Operettszínésze, Homonnay Zsolt nemcsak a színpadon mutathatta meg tehetségét, az utóbbi időszakban ugyanis rendezőként is dolgozott a Budapesti Operettszínházban. A magyar operett napján rendezett gálát is ő jegyzi, jövő tavasszal pedig új feladatok várnak rá, a Mária főhadnagyot állítja színpadra.

Az Éliás Tibor alapította Musica Hungarica Kiadó immár 20 éve díjazza a zenés színház legkiemelkedőbb alkotóit.

Idén az Életműdíjat Vásári Mónikának ítélték oda, aki a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1987 és 2008 között volt a Budapesti Operettszínház társulatának tagja, majd néhány év szabadúszás után 2011 óta ismét láthatja őt a teátrum közönsége.

A Musica Hungarica Nagydíját Lehoczky Zsuzsa, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész vehette át.

(Via Papageno)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.