Fotó: Torma Sándor

Egyszülős családokat ajándékozott meg a Vörösmarty Színház

Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal.

Az Egyszülős Központ a megyeszékhelyek színházainak segítségét kérte ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudják juttatni a csomagokat. A felhívásra országos összefogás alakult ki a színházak részéről, akik minden megyébe elvitték az ajándékokat a színházukba, ahol a szülők át tudják azokat venni.

Már hagyománynak számít, hogy minden évben karácsonyi adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központ, amelynek célja, hogy az ország különböző megyéiben élő, nehéz helyzetű egyszülősök közül legalább 400 család boldogabban tölthesse az ünnepeket. Az ajándékok eljuttatásához segítségre volt szüksége a szervezetnek, ezért ebben az évben „Színházak az egyszülősökért” címmel indítottak kampányt: az Egyszülős Központ karácsonyi nagykövetének kérte fel a megyeszékhelyek színházigazgatóit, akik a saját városukban adják át az összekészített ajándékcsomagokat. A felkérést kivétel nélkül minden megkeresett színház elfogadta, így minden megyébe eljutnak a csomagok az egyszülős családoknak. A csomagokat tartalma a Henkel Magyarország és a Erste Bank Hungary Zrt. támogatásából álltak össze.

Az Egyszülős Központ „Színházak az egyszülősökért” kampányához való csatlakozást színházunk is fontosnak érezte. Karácsonyi nagykövetként tíz családhoz juttattuk el a felajánlásokat, az ünnepélyes átadásra december 14-én került sor a Vörösmarty Színház Kávézójában.

„Örömmel vállaltuk a feladatot, boldogság számunkra, hogy örömet szerezhetünk a családoknak” – fogalmazott Lőrincz Zsuzsa, a Vörösmarty Színház ügyvezetője a csomagok átadásakor.

(Via vorosmartyszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.