Eugenio Barba / Fondazione Barba Varley
Eugenio Barba / Fondazione Barba Varley

Eugenio Barba: „Meg kell őriznünk a sokszínűséget”

Eugenio Barba, a Nemzetközi Színházantropológiai Iskola / Új generáció (ISTA/NG) magyarországi műhelyének vezetője videóüzenetben mondta el gondolatait a 10. Színházi Olimpiáról. 

A Színházi Olimpia keretében 2023. május 7-21. között Magyarország ad otthont a Nemzetközi Színházantropológiai Iskola / Új generáció (ISTA/NG) műhelyének Eugenio Barba vezetésével.

Az ISTA/NG kurzusain a színházi- és táncmesterek gyakorlatban osztják meg a maguk kompozíciós és montázstechnikáit. A résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző hagyományokhoz tartozó színészek/táncosok mesterségbeli tudásába. A művészek által tartott gyakorlati foglalkozásokat, előadásokat, valamint életrajzi interjúkat is magában foglaló műhelymunka lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy megtapasztalják és összevessék egymással azokat az elveket, stratégiákat, amelyek egy előadás végső megszerkesztéséhez hozzájárulnak.

Az ISTA/NG magyarországi műhelye május 20-án a budapesti Nemzeti Színházban zárul a Barba rendezésében a műhely során létrehozott ANASZTASZISZ/FELTÁMADÁS (Theatrum Mundi) előadással.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!