Fotó: petofiszinhaz.hu

Szerelem, szenvedély és hamisítatlan magyar virtus – Viktória operett a Veszprémi Petőfi Színházban

December 16-án mutatták be Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre: Viktória című operettjét a Veszprémi Petőfi Színházban Oberfrank Pál rendezésében.

„A Viktória a nagyoperettek közé tartozik, azonban az ismert körülmények miatt visszafogottan kellett színpadra állítanunk az előadást. Úgy gondolom, hogy csodálatos, amit a Társulat véghez vitt, hiszen olyan minőségű jelmez- és olyan látványos díszletvilág elevenedik meg, amely a nézőket maradéktalanul visszarepíti abba a régi, csodálatos korba, amelyben ez az előadás is íródott. Már a Színházba való belépéskor Ábrahám Pál elbűvölő dallamait hallhatja a közönség, amely segít visszacsöppenni nagyszüleink világába” – árulta el Oberfrank Pál rendező. „Az előadásban a történet, a szereplők, a zene egyaránt fontos. Rengeteg a kacagni való, és mindenki megtalálhatja azt az értéket, ami számára az operettben fontos. Hiszek abban, hogy a szerelem, a szeretet győzedelmeskedik és minden helyzetből valamilyen szinten győztesként jövünk ki.” Hozzátette, nem modernizált Viktória előadást rendezett, ugyanis véleménye szerint az eredeti alkotások, írásművek kiválóak, szellemesek, bölcsek és szórakoztatóak egyszerre.

A szerelmi háromszög csúcsán álló szereplőt, Viktóriát Szederjesi Teodóra alakítja, aki nem ismeretlen már az operett világában, azonban elmondása szerint ez egy olyan igazi, nőies karakter, amelyben tündökölhet, gyönyörű jelmezeket ölthet magára, miközben az egész „világ” szeme rá fókuszál. „Számomra nagyon érdekes, hogy mennyi féle szeretet létezhet, ami meg is mutatkozik a darabban. Én kicsit minden próbán belehalok lelkileg, hiszen iszonyatosan szívfacsaró és nehéz az a döntés, amelybe a karakterem kényszerül. Úgy gondolom, mindkét férfit szereti valamilyen módon, de nem mindegy, hogy az eszére vagy a szívére hallgat. Érdekes, mély, de van, hogy fájdalmas lelki és érzelmi utazás az egész előadás, mindamellett megmutatja azt is, milyen az igazi és őszinte szerelem” – mondta el.

A Viktória előadás egyik különlegessége, hogy két táncos-komikus és két szubrett is megjelenik a színen. Jancsi, a tiszttartó szerepét Keresztes Gábor ölti magára, aki Koltay László huszárkapitányként kalandozik végig az előadás során, miközben rátalál a szerelem is. „Ebben az operettben azt tapasztalhatjuk meg, hogy bármennyire is rossz és esetleg háborús a helyzet, a szerelem felülkerekedik és elvisz magával. Én azt üzenem a kedves közönségnek, hogy jöjjenek el, nézzék meg, hiszen nagyon jól fognak szórakozni, ezt garantálom!” – tette hozzá.

(Via petofiszinhaz.hu)

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.