Az ember tragédiája legendás rendezéseit eleveníti meg az OSZMI Madách-installációja

Április 16-án 18 órától Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából, a 10. Színházi Olimpia kísérőprogramjaként nyílik különleges kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában. 

Madách Imre születésének 200. évfordulója kapcsán az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet – saját gyűjteményeinek felvételeiből, dokumentumaiból és fényképeiből — tizenöt monitoron kínál összeállítást, melynek Mira János Jászai-díjas díszlettervező látványtervei adnak színházi keretet. 

Az installáció középpontjában Madách főműve, Az ember tragédiája áll, aminek kapcsán a darab legendás színpadi adaptációi elevenednek meg, olyan rendezők műhelyéből mint Szinetár Miklós, Vámos László, Ruszt József, Illés István, Kolozsi Béla, Beke Sándor, Lengyel György, Schlanger András, Csiszár Imre, Vidnyánszky Attila, Hudi László, Szikora János, Gavriil Pinte, Telihay Péter, Alföldi Róbert, Kokan Mladenović, Bodolay Géza, Kerényi Imre, Jeles András és Paál István. 

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet anyagaiból összeállított installáció április 16. És július 1. között tekinthető meg.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!