Fotó: Figura Stúdió Színház

Diákok közreműködésével készül A dzsungel könyve a Figura Stúdió Színházban

Dés–Geszti–Békés-musical előadása Figura Stúdió Színház, a Szín-kron diákszínjátszó csoport, és a Salamon Ernő Gimnázium fiatal művészeinek közös produkciója. A Figura Stúdió Színházzal a 10. Színházi Olimpián is találkozhatunk, a Boldogtalanok című előadást hozzák.

A tavaly bemutatott Egy popfesztivál című előadáshoz hasonlóan az élőzenés A dzsungel könyve című musical csapata is diákokból tevődik össze. A több mint 100 középiskolást foglalkoztató produkció bemutatójára február 24-én a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Központban kerül sor.

A produkció rendezője Kolozsi Borsos Gábor, a Figura Stúdió Színház társulatának tagja és a Szín-kron csoport koordinátora, zenei vezetője a Salamon Ernő Gimnázium zenetanára, Korpos Szabolcs. Az alkotócsapatot erősíti Huszár Kató díszlettervező, Sikó Doró jelmeztervező, Kányádi György koreográfus, Lutz Eszter koreográfus-asszisztens, valamint dramaturgként Balázs Helga. Az alkotók munkáját segíti a több mint száz tagú csapat, akik nem csak a színpadon tevékenykednek színészként, zenészként vagy táncosként, hanem a háttérben is szorgosan dolgoznak az előadás jelmezeinek, díszletének gyártásán, illetve az előadás promotálásán.

Hamarosan indul a jegyértékesítés a február 24-i bemutatóra, illetve az azt követő február 25-én tartandó előadásra. Az előadást a következő hónapok folyamán is műsorra tűzik, ezek időpontjai még egyeztetés alatt állnak. A részletekért érdemes követni A dzsungel könyve közösségi média felületeit.

(Via figura.ro)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!