Frankenstein - fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

Először rendezik meg az ABSTRACT Nemzetközi Bábfesztivált 

A 10. Színházi Olimpia részeként május 6-19. között első alkalommal rendezik meg Budapesten az ABSTRACT Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált. 

A Budapest Bábszínház által életre hívott ABSTRACT Fesztivál olyan hiánypótló esemény, mely a szakmának és nézőközönségnek egyaránt lehetőséget nyújt, hogy a kortárs bábműfaj trendjeit megismerhesse és inspirálódhasson is belőle.

A májusban zajló fesztivál keretében olyan elismert művészek, a szakma nagyjai érkeznek majd Budapestre, mint a hazánkban rendszeres vendég Duda Paiva holland bábművész, a brit Stephen Mottram, vagy a német Ilka Schönbein.

A fesztivál programjába a kortárs szcéna legizgalmasabb előadásai kerültek, köztük francia, spanyol, portugál és mexikói produkciók, illetve határon túli előadások is, mint például a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves, mesterszakos bábművész hallgatóinak produkciója. 

Az ABSTRACT Fesztivál egy utcai óriásbábos felvonulással, valamint egy különleges hangulatú nagyszínpadi koncerttel nyílik majd, hogy a Színházi Olimpián két héten át együtt ünnepeljük a bábműfajt.

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.