Frankenstein - fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

Először rendezik meg az ABSTRACT Nemzetközi Bábfesztivált 

A 10. Színházi Olimpia részeként május 6-19. között első alkalommal rendezik meg Budapesten az ABSTRACT Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált. 

A Budapest Bábszínház által életre hívott ABSTRACT Fesztivál olyan hiánypótló esemény, mely a szakmának és nézőközönségnek egyaránt lehetőséget nyújt, hogy a kortárs bábműfaj trendjeit megismerhesse és inspirálódhasson is belőle.

A májusban zajló fesztivál keretében olyan elismert művészek, a szakma nagyjai érkeznek majd Budapestre, mint a hazánkban rendszeres vendég Duda Paiva holland bábművész, a brit Stephen Mottram, vagy a német Ilka Schönbein.

A fesztivál programjába a kortárs szcéna legizgalmasabb előadásai kerültek, köztük francia, spanyol, portugál és mexikói produkciók, illetve határon túli előadások is, mint például a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves, mesterszakos bábművész hallgatóinak produkciója. 

Az ABSTRACT Fesztivál egy utcai óriásbábos felvonulással, valamint egy különleges hangulatú nagyszínpadi koncerttel nyílik majd, hogy a Színházi Olimpián két héten át együtt ünnepeljük a bábműfajt.

További cikkek
Tompa Gábor - forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház
A 8. Interferneciák Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatták be a Bookart Kiadó gondozásában megjelent Színháztól színházig – 36 interjú Tompa Gáborral című interjúkötetet. 
Papp László - fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Végéhez közeledik a Csokonai Színház patinás régi épületének teljes körű felújítása – közölte Debrecen polgármestere. A város kiemelt szerepet játszik majd a Színházi Olimpia programsorozatában. 
Prometheusz 10
Az Európai Színházi Unió Katasztrófa projektje keretében megvalósult előadást a Színházi Olimpián is láthatjuk, június 22-én, Gyulán.