Frankenstein - fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

Először rendezik meg az ABSTRACT Nemzetközi Bábfesztivált 

A 10. Színházi Olimpia részeként május 6-19. között első alkalommal rendezik meg Budapesten az ABSTRACT Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált. 

A Budapest Bábszínház által életre hívott ABSTRACT Fesztivál olyan hiánypótló esemény, mely a szakmának és nézőközönségnek egyaránt lehetőséget nyújt, hogy a kortárs bábműfaj trendjeit megismerhesse és inspirálódhasson is belőle.

A májusban zajló fesztivál keretében olyan elismert művészek, a szakma nagyjai érkeznek majd Budapestre, mint a hazánkban rendszeres vendég Duda Paiva holland bábművész, a brit Stephen Mottram, vagy a német Ilka Schönbein.

A fesztivál programjába a kortárs szcéna legizgalmasabb előadásai kerültek, köztük francia, spanyol, portugál és mexikói produkciók, illetve határon túli előadások is, mint például a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves, mesterszakos bábművész hallgatóinak produkciója. 

Az ABSTRACT Fesztivál egy utcai óriásbábos felvonulással, valamint egy különleges hangulatú nagyszínpadi koncerttel nyílik majd, hogy a Színházi Olimpián két héten át együtt ünnepeljük a bábműfajt.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!