Frankenstein - fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

Először rendezik meg az ABSTRACT Nemzetközi Bábfesztivált 

A 10. Színházi Olimpia részeként május 6-19. között első alkalommal rendezik meg Budapesten az ABSTRACT Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált. 

A Budapest Bábszínház által életre hívott ABSTRACT Fesztivál olyan hiánypótló esemény, mely a szakmának és nézőközönségnek egyaránt lehetőséget nyújt, hogy a kortárs bábműfaj trendjeit megismerhesse és inspirálódhasson is belőle.

A májusban zajló fesztivál keretében olyan elismert művészek, a szakma nagyjai érkeznek majd Budapestre, mint a hazánkban rendszeres vendég Duda Paiva holland bábművész, a brit Stephen Mottram, vagy a német Ilka Schönbein.

A fesztivál programjába a kortárs szcéna legizgalmasabb előadásai kerültek, köztük francia, spanyol, portugál és mexikói produkciók, illetve határon túli előadások is, mint például a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves, mesterszakos bábművész hallgatóinak produkciója. 

Az ABSTRACT Fesztivál egy utcai óriásbábos felvonulással, valamint egy különleges hangulatú nagyszínpadi koncerttel nyílik majd, hogy a Színházi Olimpián két héten át együtt ünnepeljük a bábműfajt.

További cikkek
Madách vörös 1
2023 júniusában a 10. Színházi Olimpia egyik kiemelt eseménye a Madách-bicentenárium megünneplése lesz, amelynek középpontjában Az ember tragédiájának kortárs színrevitele áll. 
Fotó: Justyna Zadlo
A Performing Poland projektje hét performance-t foglal magába: Anna Steller és Marcin Herich koreográfiáikban a múlt és jelen, a szín, hang és tér összhatását jelenítik meg a MITEM fesztivál meghívására, a Színházi Olimpia keretében.
Forrás: KAPSZ Facebook-oldala
Határ nincs, csak távolság: ezt a címet viseli a viszáki Kaszás Attila Pajta Színház 2023-as, színházi olimpiai műsora. A háromnapos fesztivált június 22. és 24. között tartják.