Ad Libitum - Fotó: kolibriszinhaz.hu

Szevasz Tamás! – Cseh Tamás 80. születésnapján emlékkoncert a Kolibriben

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, születésének 80. évfordulóján Cseh Tamásra emlékeznek a Kolibri Színházban régi barátai és egykori zenésztársai közreműködésével. A teátrum a 10. Színházi Olimpiából is kiveszi a részét.

Közel ötven éve már, hogy Cseh Tamás és Bereményi Géza elhatározták, hogy az addig már két éve írt titkos dalaikkal bemutatkoznak a 25. Színházban. Az 1973 márciusában „Dal nélkül” címmel tartott esten Cseh Tamást Márta István, Novák János és Kecskeméti Gábor kísérte, akik ekkor vették fel az Ad Libitum nevet.

A Kolibri színházbeli koncerten az együtteshez később csatlakozó Tóth Tamás is játszik, valamint közreműködik a színház zenei vezetője, Darvas Benedek. Emellett a közönség igazi ritkaságnak számító, eredeti filmfelvételeket láthat Cseh Tamásról, amely a Csengery utcai közös próbahelységben, Dr. Novák Emil lakásában készült. A felvételen Másik János, Novák János, Márta István és Kecskeméti Gábor együtt improvizál Cseh Tamással.

A Cseh Tamás emlékestet 2022. január 22-én, vasárnap este 7 órakor rendezik meg a Kolibri Színházban.

 

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!