Színes programokkal készül a veszprémi teátrum az EKF nyitóeseményére

2023. január 21-én hivatalosan, ünnepélyes körülmények között kerül megnyitásra az Európai Kulturális Fővárosa év, melyre a Veszprémi Petőfi Színház is több programmal készül január 21-22. között. A város a 10. Színházi Olimpia számos előadását befogadja

Január 21-én délelőtt Veszprém város legkülönlegesebb helyszínein jelenik meg a magyar virtus, a Hungarikum műfaj, a magyar operett! A magyar szíveket megdobogtató, a lábakat megmozgató, az operett irodalom kiemelkedő alkotásait felvonultató műsor várja Önöket 11 órától a Kossuth utcán az EKF pont előtt, 12 órától a Balaton Pláza területén, 13 órától pedig a Stop Shopnál.

16 órától a színház előcsarnokában kialakított vers-stúdióban, a teátrum névadója születésének 200. évfordulója alkalmából elindított Minden napra egy Petőfi kezdeményezés 21. részét veszik fel. A szavalást a színház Facebook oldalán élőben közvetítik. 19 órától a Veszprémi Petőfi Színház nagyszínpada igazi cirkuszi poronddá válik Kodák Anna és Zsilák Olivér Éva almája című előadása során. A látványos műsor az emberiség teremtését követi végig sajátos módon a cirkuszművészet különböző zsánerein keresztül: páros akrobatika, hajlékonyság, labda- és karika manipuláció, erő, ügyesség, légtorna és komikum. Jegyek ide kattintva válthatók.

Január 22-én 17 órától hagyományosan a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett Ádámok és Évák Ünnepe veszi kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház színpadán. A kezdeményezés során veszprémi óvodai, általános- és középiskolai csoportok a 200 éves Himnusz tiszteletére című és tematikájú előadását láthatja a közönség. Az előadás megtekintése ingyenes, azonban jegyhez kötött! 18 órától a fáklyákkal kivilágított Színházkertben az Együtt szaval Veszprém elnevezésű program veszi kezdetét. Várnak minden kedves veszprémi lakost, magyar költészet kedvelőt, szavalni vágyót, hogy a Himnusz 200. születésnapja alkalmából együtt szavalják el a magyar nép himnuszát!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!