Fotó: Kállai-Tóth Anett

Elkezdődtek a Ványa bá próbái a Thália Színházban

Március 24-én mutatják be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát Ványa bá címmel. A teátrum a Harag György Társulat Csongor és Tünde előadását fogadja be a 10. Színházi Olimpián.

A 19. század orosz irodalmának, később a világ drámairodalmának egyik meghatározó alakjának Ványa bácsi című drámáját először a moszkvai Művész Színház mutatta be 1899-ben. A Thália Télikertben a mű Hamvai Kornél fordításában, Kelemen József rendezésében, a címszerepben Görög Lászlóval kerül színpadra.

Ványa imádott húgát Alekszánder vette feleségül. Ványa álmát, a tudományos karriert Alekszánder teljesítette be. Ványa dolgozott a családi birtokon, a pénzt Alekszándernek küldte. Ványa szerelmét a megözvegyült Alekszánder vette feleségül. Helyette él ez a másik? A hírre, hogy Alekszánder a házat is eladná a feje fölül, Ványa felkapja a régi revolvert. Két golyó maradt benne…

Csehov klasszikusában mindenkinek a boldogtalanságáért Alekszánder a felelős, de Alekszánder még ettől se boldog. Emiatt meg kéne ölni, de ha Ványának félrehord az egész élete, miért éppen a pisztolya ne hordana félre. Közben kiderül, hogy minden orosz végre önmaga lehetne, ha máshol lakna… És szíven üt a felismerés, hogy az orosz szerelem beteljesüléséhez nem elég öt ember.

Az előadás szereplői: Görög László, Szabó Győző, Szervét Tibor, Czakó Julianna, Martos Hanga, Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsanna és Bede-Fazekas Szabolcs.

A Thália Színház a Harag György Társulat Csongor és Tünde előadását fogadja be a 10. Színházi Olimpián.

(Via thalia.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!