Miniévadot tart az Aradi Kamaraszínház

Kétnapos miniévadot tart az Aradi Kamaraszínház, amely négy előadást mutat be a közönségnek és a román színházi szakma képviselőinek. A teátrum Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadását hozza el a 10. Színházi Olimpiára.

Az erdélyi teátrum keddi közleménye szerint az előadásokat megtekinti a Román Színházi Szövetség (UNITER) színikritikusokból álló zsűrije is, amely az idei UNITER-díjakra jelölendő előadásokat válogatja. A zsűri az Aradi Kamaraszínház 2022-ben bemutatott négy előadását nézi meg, és ennek alapján dönti el, felterjeszti-e valamelyik produkciót vagy annak alkotóit a román színházi szakma legjelentősebb díjára.

Ebből az alkalomból február 23-án és 24-én bemutatják Peter Shaffer mára már klasszikussá vált Amadeus című drámáját, valamint William Shakespeare III. Richárd című darabját, amelyet Karo Balyan örmény rendező állított színpadra. Ez utóbbi előadásban Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház igazgató-rendezője játssza III. Richárd szerepét, Lady Anna szerepében pedig Éder Enikőt láthatják a nézők. Mindkét előadás az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója.

A miniévad második napján látható a különleges képi világgal rendelkező, 497 című táncszínházi előadás, az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Tabán Táncegyüttes koprodukciója, amely számos nemzetközi fesztivál programjában szerepelt. Aznap adják elő Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő holttest című darabját is, amely szintén a Szegedi Pinceszínházzal közös produkció, és amelyhez az élő zenét a szabadkai Juhász Zenekar biztosítja.

Az Aradi Kamaraszínház Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadását hozza el a 10. Színházi Olimpiára.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!