Fotó: Eöri Szabó Zsolt - nemzetiszinhaz.hu

Nagykoncertet ad Hobo a Nemzeti Színházban

Hogy is volt és hogy is van? címmel nagykoncertet ad Földes László Hobo március 1-jén a Nemzeti Színházban abból az alkalomból, hogy immár 10 éve a teátrum társulatának tagja. Hobo a jubileum alkalmából ezúttal rock- és blueskoncerttel lép a közönség elé.

A színház közleményében Földes Lászlót idézi, aki elmondta, hogy Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház vezérigazgatójával Beregszászon és Debrecenben dolgozott együtt, majd 2013-ban ő hívta a Nemzeti Színházba. A művész kiemelte: bár több mint fél évszázadot töltött a zenei világban és csak tízet a Nemzetiben, mégis úgy érzi, itt jobban el- és befogadják.

Ötvenöt éves pályafutását felidézve arról is szólt, hogy volt vendégénekes a Kexben, első szövegei és novellái 1968-ban születtek, azóta szerepelt filmekben, játszott színházakban, színműveket és könyveket is írt. „Volt és van saját zenekarom és ha a csavargót lehet hobónak nevezni, ma is az vagyok. Műfajok között csavargok” – magyarázta a zenész.

Eddig 17 közös bemutató volt, ebből 6 a Nemzetiben és áprilisban jön a következő, az Utcazenész monodrámám – fogalmazott Földes László Hobo, kiemelve: „a zene, az irodalom és a színház Bermuda-háromszögében vesztem el úgy, sem zenész, sem író, színész sem vagyok”.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!