Fotó: juranyihaz.hu

Befogadói pályázatot hirdet a Jurányi Ház

A Jurányi Ház 10 éves jubileuma alkalmából a Jurányi Nonprofit Kft. először hirdeti meg befogadói pályázatát olyan független előadó-művészeti szervezeteknek, társulatoknak, akik játszóhelyet keresnek a 2023/2024-es évadra már megvalósult előadásukhoz vagy a jövő évadra tervezett bemutatójukhoz. A Jurányi a CSET Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

A pályázat ötletét az adta, hogy számos színházi alkotó keresi meg folyamatosan évad közben is a Jurányi Házat, mint befogadó helyszínt, ezért jelen pályázattal szeretnék rendszerezni, kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé tenni a jelentkezéseket.

Pályázók köre: Azon független előadó-művészeti szervezetek vagy színházi társulatok, akik mögött lebonyolítói háttérszervezet áll.

Pályázat tárgya: A pozitív elbírálásban részesült produkciók közül a következő évad műsorának ismeretében dönt a Jurányi művészeti és szervezői stábja arról, hogy hány előadást tud befogadni és
repertoárra tűzni. A Jurányi Ház biztosítja a szükséges próbanapokat (felújítás, illetve főpróbahét), valamint a játszás feltételeihez a rendelkezésére álló technikai és személyi állományt. A játszás anyagi konstrukciója minden esetben a keletkezett jegybevétel %-os elosztása. Új produkció létrejötte esetén a Jurányi Ház a létrehozásba plusz forrással nem tud beszállni.

Pályázat módja: Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított online pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.

Az adatlap regisztráció után a Füge Produkció hivatalos weboldalán érhető el.

A pályázatok benyújtási határideje: 2023. március 27. 16.00 óráig (Színházi Világnap).

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés: A beérkezett pályázatokat a Jurányi művészeti és szervezői stábja bírálja el, és 2023. április 30-ig döntést hoz az esetleges előzetes személyes egyeztetések után.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás, információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-4430211
[email protected]

A Jurányi Ház a CSET Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!