Fotó: juranyihaz.hu

Befogadói pályázatot hirdet a Jurányi Ház

A Jurányi Ház 10 éves jubileuma alkalmából a Jurányi Nonprofit Kft. először hirdeti meg befogadói pályázatát olyan független előadó-művészeti szervezeteknek, társulatoknak, akik játszóhelyet keresnek a 2023/2024-es évadra már megvalósult előadásukhoz vagy a jövő évadra tervezett bemutatójukhoz. A Jurányi a CSET Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

A pályázat ötletét az adta, hogy számos színházi alkotó keresi meg folyamatosan évad közben is a Jurányi Házat, mint befogadó helyszínt, ezért jelen pályázattal szeretnék rendszerezni, kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé tenni a jelentkezéseket.

Pályázók köre: Azon független előadó-művészeti szervezetek vagy színházi társulatok, akik mögött lebonyolítói háttérszervezet áll.

Pályázat tárgya: A pozitív elbírálásban részesült produkciók közül a következő évad műsorának ismeretében dönt a Jurányi művészeti és szervezői stábja arról, hogy hány előadást tud befogadni és
repertoárra tűzni. A Jurányi Ház biztosítja a szükséges próbanapokat (felújítás, illetve főpróbahét), valamint a játszás feltételeihez a rendelkezésére álló technikai és személyi állományt. A játszás anyagi konstrukciója minden esetben a keletkezett jegybevétel %-os elosztása. Új produkció létrejötte esetén a Jurányi Ház a létrehozásba plusz forrással nem tud beszállni.

Pályázat módja: Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított online pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.

Az adatlap regisztráció után a Füge Produkció hivatalos weboldalán érhető el.

A pályázatok benyújtási határideje: 2023. március 27. 16.00 óráig (Színházi Világnap).

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés: A beérkezett pályázatokat a Jurányi művészeti és szervezői stábja bírálja el, és 2023. április 30-ig döntést hoz az esetleges előzetes személyes egyeztetések után.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás, információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-4430211
[email protected]

A Jurányi Ház a CSET Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

 

További cikkek
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.
Janos kiraly
Shakespeare királydrámájának groteszk átiratát, Friedrich Dürrenmatt János király című darabját mutatja be március 24-én a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat. A teátrum A nép ellensége és Az ördög próbája című előadásokat hozza el a 10. Színházi Olimpiára.