Bozsik Yvette rendezésében debütál a Médeia Pécsen

Euripidész Médeia című darabját mutatják be a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezésében, Darabont Mikold főszereplésével, Jászai-díjas színművészek közreműködésével a Pécsi Nemzeti Színházban március 11-én. A Bozsik Yvette társulattal a Színházi Olimpián is találkozhatunk a HA DÔ című produkció kapcsán.

A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség – áll a teátrum közleményében. Mint írják, Bozsik Yvette a családon belüli erőszakot, a leginkább nőket és gyermekeket, egyúttal az egész társadalmat érintő bűnt tárja fel legújabb rendezésében.

Az előadás két nárcisztikus-pszichopata ember egymás elleni harcát mutatja be, melynek áldozatai ártatlan gyermekeik lesznek. Bozsik Yvette Médeia története nem önmagában a gyermekgyilkos anya kegyetlenségét ábrázolja, hanem pontos rajzot kíván adni a társadalmi közönyről, a gyűlölet és a féltékenység könyörtelen harcáról – olvasható a tátrum beharangozójában.

A pécsi előadás címszerepében Darabont Mikoldot láthatja a közönség, szerelmét, majd halálos ellenségét Iászónt pedig Józsa Richárd alakítja. A főbb szerepekben a Jászai díjas Sólyom Katalin és Lipics Zsolt mellett Németh Jánost is láthatja a publikum.

Khell Zsolt díszlete és Berzsenyi Kriszta jelmezei egy privát jachtkikötőbe helyezik az érzelmileg sivár, ám luxus körülmények között élő családot, akik véget nem érő emberi játszmáik közepette észre sem veszik, hogyan teszik tönkre környezetüket, majd rohannak a végső tragédia irányába – olvasható a PNSZ közleményében.

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.