Bozsik Yvette rendezésében debütál a Médeia Pécsen

Euripidész Médeia című darabját mutatják be a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezésében, Darabont Mikold főszereplésével, Jászai-díjas színművészek közreműködésével a Pécsi Nemzeti Színházban március 11-én. A Bozsik Yvette társulattal a Színházi Olimpián is találkozhatunk a HA DÔ című produkció kapcsán.

A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség – áll a teátrum közleményében. Mint írják, Bozsik Yvette a családon belüli erőszakot, a leginkább nőket és gyermekeket, egyúttal az egész társadalmat érintő bűnt tárja fel legújabb rendezésében.

Az előadás két nárcisztikus-pszichopata ember egymás elleni harcát mutatja be, melynek áldozatai ártatlan gyermekeik lesznek. Bozsik Yvette Médeia története nem önmagában a gyermekgyilkos anya kegyetlenségét ábrázolja, hanem pontos rajzot kíván adni a társadalmi közönyről, a gyűlölet és a féltékenység könyörtelen harcáról – olvasható a tátrum beharangozójában.

A pécsi előadás címszerepében Darabont Mikoldot láthatja a közönség, szerelmét, majd halálos ellenségét Iászónt pedig Józsa Richárd alakítja. A főbb szerepekben a Jászai díjas Sólyom Katalin és Lipics Zsolt mellett Németh Jánost is láthatja a publikum.

Khell Zsolt díszlete és Berzsenyi Kriszta jelmezei egy privát jachtkikötőbe helyezik az érzelmileg sivár, ám luxus körülmények között élő családot, akik véget nem érő emberi játszmáik közepette észre sem veszik, hogyan teszik tönkre környezetüket, majd rohannak a végső tragédia irányába – olvasható a PNSZ közleményében.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!