Eddig nem látott fotók a brit Complicité előadásáról

A Nobel-díjas lengyel írónő, Olga Tokarczuk azonos című regénye alapján készült előadást 2022 decemberében mutatta be a londoni székhelyű Complicité társulat. A darab egyesült királyságbeli, hatállomásos, négy hónapon keresztül tartó turnéja januárban indult útjára, első állomása a Bristol Old Vic, a britek a legrégebbi folyamatosan működő színháza volt. 

A hajtsad az ekédet a holtak csontjain át című produkció, amely a 10. Színházi Olimpiára a IX. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó részeként érkezik, 2023. május 16-án és 17-én lesz látható a Nemzeti Színházban, a társulat európai turnéjának részeként. A Laurence Olivier-díjas Simon Mcburney által rendezett előadásról most olyan fotókat mutatunk, amelyekkel eddig nem találkozhatott a hazai közönség.

Fotós: Marc Brenner

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.