Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Idén is meghirdeti színháztörténeti vetélkedőjét a Nemzeti Színház

10-edikes és 11-edikes diákcsapatok jelentkezését várják. Az idei vetélkedő témája: Madách Imre és a Nemzeti Színház.

A fordulók során a 200 éve született drámaíró munkássága kerül a középpontban, valamint az, hogy a neve miként kapcsolódik a Nemzeti Színházhoz. Lesz szó jelentős előadásokról, kiváló színészi alakításokról és Madách Imrével kapcsolatos izgalmas háttértörténetekről.

A három online forduló során az író színpadi játékaihoz kapcsolódó színészi alakítások, izgalmas háttértörténetek és természetesen maga az író is középpontba kerül.

A vetélkedő oldalán lehet jelentkezni 2023. március 12. éjfélig.

https://vetelkedo.nemzetiszinhaz.hu/versenykiiras

 

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.