Oszvald Marika - Fotó: MTVA

Oszvald Marika 50 éve az Operettszínház színpadán!

A jeles évfordulót 2023. március 21-én nagyszabású gálakoncerttel ünnepli a Budapesti Operettszínház. A teátrum a Csárdáskirálynő Fesztivállal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

Cintányéros cudar világ – Fél évszázad az Operettszínház színpadán

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A Budapesti Operettszínház idén 100 éves, ebből 50 éve meghatározó művésze a teátrumnak. Édesapja, Oszvald Gyula bonviván, édesanyja, Halasi Marika szubrett volt, így az operett műfajának szeretetét a szülői házból hozta.

Első szerepe az Operettszínházban a Noszty fiú esete Tóth Marival szobalánya, amelyet még főiskolai tanulmányai alatt bíztak rá, a kritikusok pedig „színpadra született, eleven tehetségként” írtak róla. Innentől az operettirodalom valamennyi szubrett-szerepét sikerre vitte, bejárta az egész világot, fellépett egyebek mellett Münchenben, az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Ausztráliában, Japánban.

A jeles évfordulót és életművet 2023. március 21-én 19 órától nagyszabású gálakoncerttel ünnepli a Budapesti Operettszínház Társulata.

Fellépő művészek: Oszvald Marika, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Csere László, Dolhai Attila, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter, Peller Károly, Vadász Zsolt, Virágh József. Vezető koreográfus: Lénárt Gábor. Szerkesztő-rendező: Bori Tamás.

Jegyvásárlás ITT elérhető! Felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadás jegyeinek értékesítése dinamikus árazással történik!

A Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynő Fesztivállal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!