19 ország 35 társulatát hozza el az idei MITEM – Videó

A 10. Színházi Olimpiával Magyarország eddigi legnagyobb szabású nemzetközi színházi programja valósul meg, melynek gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó előadásai képezik. 

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia idén áprilistól június végéig a hazai és határon túli magyar teátrumok bevonásával, összesen mintegy 750 produkciót kínál a közönségnek. Ám nemcsak földrajzi értelemben feszegeti a határokat a hatalmas műsorfolyam, a műfaji sokszínűség jegyében a táncszínházaktól a bábszínházakon át a cirkuszig vonultatja fel a legkülönfélébb produkciókat, valamint több kisebb „kamarafesztivál” is illeszkedik az eseménysorozatba. Mindennek a gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) programjai adják. 

A 9. MITEM 19 ország 35 társulatának 68 előadásával várja a színházkedvelőket április közepétől egészen június 18-ig. A minden eddiginél változatosabb és gazdagabb programban több egészen friss előadás is szerepel, olyan társulatoktól, amelyek még nem jártak a találkozón.

A MITEM részletes programja ide kattintva érhető el. 

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.