19 ország 35 társulatát hozza el az idei MITEM – Videó

A 10. Színházi Olimpiával Magyarország eddigi legnagyobb szabású nemzetközi színházi programja valósul meg, melynek gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó előadásai képezik. 

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia idén áprilistól június végéig a hazai és határon túli magyar teátrumok bevonásával, összesen mintegy 750 produkciót kínál a közönségnek. Ám nemcsak földrajzi értelemben feszegeti a határokat a hatalmas műsorfolyam, a műfaji sokszínűség jegyében a táncszínházaktól a bábszínházakon át a cirkuszig vonultatja fel a legkülönfélébb produkciókat, valamint több kisebb „kamarafesztivál” is illeszkedik az eseménysorozatba. Mindennek a gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) programjai adják. 

A 9. MITEM 19 ország 35 társulatának 68 előadásával várja a színházkedvelőket április közepétől egészen június 18-ig. A minden eddiginél változatosabb és gazdagabb programban több egészen friss előadás is szerepel, olyan társulatoktól, amelyek még nem jártak a találkozón.

A MITEM részletes programja ide kattintva érhető el. 

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.