19 ország 35 társulatát hozza el az idei MITEM – Videó

A 10. Színházi Olimpiával Magyarország eddigi legnagyobb szabású nemzetközi színházi programja valósul meg, melynek gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó előadásai képezik. 

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia idén áprilistól június végéig a hazai és határon túli magyar teátrumok bevonásával, összesen mintegy 750 produkciót kínál a közönségnek. Ám nemcsak földrajzi értelemben feszegeti a határokat a hatalmas műsorfolyam, a műfaji sokszínűség jegyében a táncszínházaktól a bábszínházakon át a cirkuszig vonultatja fel a legkülönfélébb produkciókat, valamint több kisebb „kamarafesztivál” is illeszkedik az eseménysorozatba. Mindennek a gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) programjai adják. 

A 9. MITEM 19 ország 35 társulatának 68 előadásával várja a színházkedvelőket április közepétől egészen június 18-ig. A minden eddiginél változatosabb és gazdagabb programban több egészen friss előadás is szerepel, olyan társulatoktól, amelyek még nem jártak a találkozón.

A MITEM részletes programja ide kattintva érhető el. 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!