Berzsenyi Bellaagh Ádám - fotó: Borovi Dániel

Berzsenyi Bellaagh Ádám marad a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. A teátrum két előadást is meghívott a 10. Színházi Olimpiára.

„Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangú szavazással nevezte ki Berzsenyit a Budaörsi Latinovits Színház élére 2023. április 26-án. A döntést megelőzően az előzetes meghallgatás és szakmai elbírálás során a nyolctagú Szakmai Bizottság nyolc egyhangú szavazattal támogatta a jelenlegi színházvezető következő ciklusra vonatkozó pályázatát” – írják a színház weboldalán, hozzátéve, hogy Berzsenyi Bellaagh Ádám 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig töltheti be az igazgatói pozíciót.

„A következő öt évben folytatni szeretném azt az utat, amit a társulattal és a kollégákkal 2018-ban elkezdtünk. Úgy érzem, szép eredményeket értünk el közösen, de hosszú út áll még előttünk, hogy egy minden szempontból ténylegesen professzionális színházzá váljunk. Vágyom rá és elkötelezett vagyok amellett, hogy a következő öt évben színházunk csapatát efelé a cél felé vezessem” – áll Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgatói pályázatában.

A budapesti Színházi Olimpián egy marosvásárhelyi és egy észt előadásnak ad helyet a Budaörsi Latinovits Színház.

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.