Berzsenyi Bellaagh Ádám - fotó: Borovi Dániel

Berzsenyi Bellaagh Ádám marad a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. A teátrum két előadást is meghívott a 10. Színházi Olimpiára.

„Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangú szavazással nevezte ki Berzsenyit a Budaörsi Latinovits Színház élére 2023. április 26-án. A döntést megelőzően az előzetes meghallgatás és szakmai elbírálás során a nyolctagú Szakmai Bizottság nyolc egyhangú szavazattal támogatta a jelenlegi színházvezető következő ciklusra vonatkozó pályázatát” – írják a színház weboldalán, hozzátéve, hogy Berzsenyi Bellaagh Ádám 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig töltheti be az igazgatói pozíciót.

„A következő öt évben folytatni szeretném azt az utat, amit a társulattal és a kollégákkal 2018-ban elkezdtünk. Úgy érzem, szép eredményeket értünk el közösen, de hosszú út áll még előttünk, hogy egy minden szempontból ténylegesen professzionális színházzá váljunk. Vágyom rá és elkötelezett vagyok amellett, hogy a következő öt évben színházunk csapatát efelé a cél felé vezessem” – áll Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgatói pályázatában.

A budapesti Színházi Olimpián egy marosvásárhelyi és egy észt előadásnak ad helyet a Budaörsi Latinovits Színház.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.