Berzsenyi Bellaagh Ádám - fotó: Borovi Dániel

Berzsenyi Bellaagh Ádám marad a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. A teátrum két előadást is meghívott a 10. Színházi Olimpiára.

„Újabb öt évig Berzsenyi Bellaagh Ádám vezetheti a Budaörsi Latinovits Színházat. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangú szavazással nevezte ki Berzsenyit a Budaörsi Latinovits Színház élére 2023. április 26-án. A döntést megelőzően az előzetes meghallgatás és szakmai elbírálás során a nyolctagú Szakmai Bizottság nyolc egyhangú szavazattal támogatta a jelenlegi színházvezető következő ciklusra vonatkozó pályázatát” – írják a színház weboldalán, hozzátéve, hogy Berzsenyi Bellaagh Ádám 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig töltheti be az igazgatói pozíciót.

„A következő öt évben folytatni szeretném azt az utat, amit a társulattal és a kollégákkal 2018-ban elkezdtünk. Úgy érzem, szép eredményeket értünk el közösen, de hosszú út áll még előttünk, hogy egy minden szempontból ténylegesen professzionális színházzá váljunk. Vágyom rá és elkötelezett vagyok amellett, hogy a következő öt évben színházunk csapatát efelé a cél felé vezessem” – áll Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgatói pályázatában.

A budapesti Színházi Olimpián egy marosvásárhelyi és egy észt előadásnak ad helyet a Budaörsi Latinovits Színház.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!