Csillagok találkozása credit Csendes Krisztina

Csillagok találkozása – Nemzetközi balettgála a Színházi Olimpián 

A Nemzeti Táncszínház nagytermében Csillagok találkozása címmel rendeznek nemzetközi balett-gálaelőadást május 22-én 19 órától. Az eseményre már elérhetőek a jegyek.

A gálaest keretében nemzetközi balettegyüttesek táncművészei, rangos operaházak szólistái, illetve jövőbeli reménységei kápráztatják el a nagyérdeműt. Az előadás során közismert balett- illetve modern táncelőadásokból származó szólók és pas de deux-k mutatkoznak be.

A fellépő táncművészek lélegzetelállító tánctechnikájukkal és szemet kápráztató esztétikájukkal részesítik a közönséget feledhetetlen élményben. Ez a gála a művészet ünnepe, amelynek célja, hogy egyesítse és összekösse az embereket, a legkülönbözőbb nemzeteket, melynek a tánc, mint non-verbális kommunikáció a lehető legalkalmasabb eszköze.

További cikkek
net_2015_KI_Brand_eoszfoto-9248 (1)
Törőcsik Mari Nemzeti Színházban töltött négy évtizedéről nyílik kiállítás a kőszegi Várszínházban. A 10. Nemzetközi Színház Olimpia rendezvénye június 1-én 19 óra 30-kor nyílik, a tárlat augusztus 31-ig látogatható.
Jean Bellorini
A francia Théâtre National Populaire egy igazi kelet-európai történettel érkezik a MITEM-ra. Jean Bellorini társulata ezúttal Nyikolaj Erdmann Az öngyilkos című darabját mutatja be június 13-án.
Fotó: Janus Erika
Igazi színházi különlegességet kínál a közönségnek a Budapesti Operettszínház: a 10. Színházi Olimpia keretében francia, litván és magyar Csárdáskirálynő előadások láthatók a Nagymező utcai teátrumban.