Csillagok találkozása credit Csendes Krisztina

Csillagok találkozása – Nemzetközi balettgála a Színházi Olimpián 

A Nemzeti Táncszínház nagytermében Csillagok találkozása címmel rendeznek nemzetközi balett-gálaelőadást május 22-én 19 órától. Az eseményre már elérhetőek a jegyek.

A gálaest keretében nemzetközi balettegyüttesek táncművészei, rangos operaházak szólistái, illetve jövőbeli reménységei kápráztatják el a nagyérdeműt. Az előadás során közismert balett- illetve modern táncelőadásokból származó szólók és pas de deux-k mutatkoznak be.

A fellépő táncművészek lélegzetelállító tánctechnikájukkal és szemet kápráztató esztétikájukkal részesítik a közönséget feledhetetlen élményben. Ez a gála a művészet ünnepe, amelynek célja, hogy egyesítse és összekösse az embereket, a legkülönbözőbb nemzeteket, melynek a tánc, mint non-verbális kommunikáció a lehető legalkalmasabb eszköze.

További cikkek
Gulliver - forrás: MITEM
A MITEM-en szereplő Těšínské Színház, Bajka Bábtársulat október 3-i előadását ihlető gondolat, hogy a távoli véleményekkel, gondolkodásmódokkal és szokásokkal való találkozás hasznos, egyszersmind szórakoztató is lehet.
net_Agon_eloadas_eorifoto-48
Erős kezdés egy rendhagyó fesztiválon – a Nemzeti Színház saját produkcióinak sorozatából elsőként az Agónt láthatta a közönség a 10. MITEM-en.
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.