Elkészült a 10. Színházi Olimpia nyomtatott programmagazinja

Április 18-tól elérhető a 10. Színházi Olimpia részletes programját bemutató nyomtatott magazin. A címlapon Slava Polunin SnowShow című eladása.

A 10. Színházi Olimpia kétségkívül kiemelkedő eseménysorozat a színházi világ berkein belül, de más fesztiválokhoz mérten is számottevő: hétszázötven programot ölel fel három hónap alatt.

Az olimpiai programsorozat kulturális találkozások sora: 58 országból 400 társulat 7500 fellépővel érkezik, hogy a hazai színpadokon megmutassák saját kultúrájuk és közben megismerkednek a miénkkel. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a fesztivál művészeti vezetője a Színházi Olimpia esszenciáját és feladatát így foglalja össze: „azokat a hidakat, amelyeket a politika lerombol, közös szenvedélyünk, a színház révén kötelességünk a lelkekben újraépíteni.”

A részletes programokért keresse a Papageno-különszámát az alábbi linken található lelőhelyeken, vagy lapozzon bele online!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!