LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház
LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház

Látványos óriásbábok veszik birtokba az Andrássy utat

Május 6-án autók helyett óriásbábok masíroznak majd az Andrássy úton a Színházi Olimpia keretében megrendezett első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál nyitányaként. 

Május 6-19. között első alkalommal kerül megrendezésre az ABSTRACT – Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál, mely határokon, nyelveken, kultúrákon átívelve ad lehetőséget a hazai és külföldi művészeknek és alkotóknak, régi álmát váltva ezzel valóra a hazai bábos társadalomnak. 

A Színházi Olimpia keretében megvalósuló fesztivál megnyitójára május 6-án, szombat 17 órakor kerül sor, 60 perces vándorló utcaszínházi show keretében ekkor lesz látható a spanyol La Fam Cia de Teatre különleges, 5 és fél méter magas, robotikus óriásbábja. Az Andrássy úton látható lenyűgöző produkcióhoz a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A nyitónap részletei ide kattintva érhetők el. 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!