LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház
LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház

Látványos óriásbábok veszik birtokba az Andrássy utat

Május 6-án autók helyett óriásbábok masíroznak majd az Andrássy úton a Színházi Olimpia keretében megrendezett első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál nyitányaként. 

Május 6-19. között első alkalommal kerül megrendezésre az ABSTRACT – Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál, mely határokon, nyelveken, kultúrákon átívelve ad lehetőséget a hazai és külföldi művészeknek és alkotóknak, régi álmát váltva ezzel valóra a hazai bábos társadalomnak. 

A Színházi Olimpia keretében megvalósuló fesztivál megnyitójára május 6-án, szombat 17 órakor kerül sor, 60 perces vándorló utcaszínházi show keretében ekkor lesz látható a spanyol La Fam Cia de Teatre különleges, 5 és fél méter magas, robotikus óriásbábja. Az Andrássy úton látható lenyűgöző produkcióhoz a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A nyitónap részletei ide kattintva érhetők el. 

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.