LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház
LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház

Látványos óriásbábok veszik birtokba az Andrássy utat

Május 6-án autók helyett óriásbábok masíroznak majd az Andrássy úton a Színházi Olimpia keretében megrendezett első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál nyitányaként. 

Május 6-19. között első alkalommal kerül megrendezésre az ABSTRACT – Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál, mely határokon, nyelveken, kultúrákon átívelve ad lehetőséget a hazai és külföldi művészeknek és alkotóknak, régi álmát váltva ezzel valóra a hazai bábos társadalomnak. 

A Színházi Olimpia keretében megvalósuló fesztivál megnyitójára május 6-án, szombat 17 órakor kerül sor, 60 perces vándorló utcaszínházi show keretében ekkor lesz látható a spanyol La Fam Cia de Teatre különleges, 5 és fél méter magas, robotikus óriásbábja. Az Andrássy úton látható lenyűgöző produkcióhoz a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A nyitónap részletei ide kattintva érhetők el. 

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.