Intimate Letters - fotó: Vasvári Tamás
Intimate Letters - fotó: Vasvári Tamás

Nagy sikerrel zárult a Prágai Kamarabalett előadása Székesfehérváron

A Székesfehérvári Balett Színház a Prágai Kamarabalettet, Csehország legnagyobb professzionális, független tánctársulatát látta vendégül 2023. április 4-én a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében. A magyarországi olimpiához csatlakozó budapesti és vidéki teátrumok 70 helyszínen 550 előadással várják a közönséget.

A Prágai Kamarabalett az elmúlt fél évszázadban figyelemre méltó sikereket ért el, a cseh és a prágai táncművészet elismert nagykövetévé vált, rangos díjakat nyert el külföldön is. A jelenleg tíz állandó taggal és hat gyakornokkal dolgozó, saját technikai stábbal és menedzsmenttel rendelkező társulat a magyarországi közönséget is elkápráztatta.

A két felvonásos Intimate Clouds című előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Jiří Pokorný Black Clouds Don’t Cry (Fekete felhők nem sírnak) című alkotásával kezdődött és Petr Zuska által koreografált Intimate Letters című darabbal folytatódott, melyet Leoš Janáček második vonósnégyesére készített el a Zemlinsky Quartet tolmácsolásában.

A Székesfehérvári Balett Színház számára a Színházi Olimpia a vendégelőadással még nem ért véget. A Budapest Táncszínház meghívására április 14-én a Bolero és Parádé című darabjaikat mutatják be a fővárosban a DEPO Fesztiválon.

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.