Intimate Letters - fotó: Vasvári Tamás
Intimate Letters - fotó: Vasvári Tamás

Nagy sikerrel zárult a Prágai Kamarabalett előadása Székesfehérváron

A Székesfehérvári Balett Színház a Prágai Kamarabalettet, Csehország legnagyobb professzionális, független tánctársulatát látta vendégül 2023. április 4-én a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében. A magyarországi olimpiához csatlakozó budapesti és vidéki teátrumok 70 helyszínen 550 előadással várják a közönséget.

A Prágai Kamarabalett az elmúlt fél évszázadban figyelemre méltó sikereket ért el, a cseh és a prágai táncművészet elismert nagykövetévé vált, rangos díjakat nyert el külföldön is. A jelenleg tíz állandó taggal és hat gyakornokkal dolgozó, saját technikai stábbal és menedzsmenttel rendelkező társulat a magyarországi közönséget is elkápráztatta.

A két felvonásos Intimate Clouds című előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Jiří Pokorný Black Clouds Don’t Cry (Fekete felhők nem sírnak) című alkotásával kezdődött és Petr Zuska által koreografált Intimate Letters című darabbal folytatódott, melyet Leoš Janáček második vonósnégyesére készített el a Zemlinsky Quartet tolmácsolásában.

A Székesfehérvári Balett Színház számára a Színházi Olimpia a vendégelőadással még nem ért véget. A Budapest Táncszínház meghívására április 14-én a Bolero és Parádé című darabjaikat mutatják be a fővárosban a DEPO Fesztiválon.

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.