Moby Dick credit Christophe Raynaudde Lage
Moby Dick credit Christophe Raynaudde Lage

Norvég-francia koprodukcióban érkezik a Moby Dick a Színházi Olimpiára

A Színházi Olimpia keretében április 20-án érkezik a Kolibri Színház által szervezett Patchwork Fesztiválra a Plexus Polaire társulat norvég-francia koprodukciója. A Moby Dick című előadásnak a Győri Nemzeti Színház ad otthont. 

Az ember és a természet misztikus küzdelme a színpadon: 7 színész, 50 báb, video vetítések és egy óriási bálna közvetítésével. A Kolibri Színház által szervezett Patchwork Fesztiválra érkezik egy szenzációs, norvág-francia produkció a Plexus Polaire színházi társulat előadásában.

Egy bálnavadász expedíció történetét meséli el Herman Melville a Moby Dick, a fehér bálna című regényében. A könyv és a színpadi feldolgozás a csökönyös elhivatottság és a tenger végtelen hatalmával szembeszálló erők küzdelme során a létezés megmagyarázhatatlan kérdéseit is kutatja.

A hajóját a pusztulás felé irányító kapitány és a gigantikus méretű fehér bálna küzdelme látványos képekben elevenedik meg a színpadon. Csiszolatlan, durva matrózok egy csónakban a víz alatti világ feneketlen mélységének felszínén lavíroznak. A tenger végtelen hatalmasságával szembeszállva a létezés nagy kérdéseivel szembesítenek minket. 

“A Patchwork programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy ne legyen két hasonló produkció, hogy a lehető legizgalmasabb előadásokkal lepjük meg a gyermekeket, ezért érkezik tárgyszínházi adaptáció, mozgásszínház , fényjátékra építő látványszínház, klasszikus mesefeldolgozás, sőt, egy óriásbábokkal létrehozott színes-szagos produkció is, a Moby Dick. Ez egy igazán költséges, nagyszabású, különleges vizualitásra építő darab, én magam is nagyon várom…” – nyilatkozta a produkció kapcsán Vidovszky György rendező, a fesztivál egyik szervezője.

A 10. Színházi Olimpiára érkező észak-európai előadásokról itt írtunk bővebben.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!