Átadták a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Bende Ildikó, a Győri Nemzeti Színház tagja kapja – olvasható a MASZK közleményében.

A Gobbi Hilda életmű-díj azoknak a színészeknek ítélhető oda, akik több évtizede működnek a pályán, és semmiféle állami művészeti díjat nem kaptak. Mint a közleményben írják, a pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Rujder Vivien, a budapesti Katona József Színház művésze és Herczegh Péter, a Nemzeti Színház társulatának tagja veheti át.

A Soós Imre pályakezdő díj annak a fiatal színművésznek adható, aki legfeljebb öt éve kapott diplomát, illetve Színész I. minősítést, kiemelkedő művészi tevékenységet végez és még nem kapott állami művészeti díjat.

A díjak odaítéléséről a MASZK Országos Színészegyesület vezetősége mint a Gobbi Hilda- és Soós Imre-díjak kuratóriuma április 4-i ülésén döntött – áll a közleményben.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!