Átadták a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Bende Ildikó, a Győri Nemzeti Színház tagja kapja – olvasható a MASZK közleményében.

A Gobbi Hilda életmű-díj azoknak a színészeknek ítélhető oda, akik több évtizede működnek a pályán, és semmiféle állami művészeti díjat nem kaptak. Mint a közleményben írják, a pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Rujder Vivien, a budapesti Katona József Színház művésze és Herczegh Péter, a Nemzeti Színház társulatának tagja veheti át.

A Soós Imre pályakezdő díj annak a fiatal színművésznek adható, aki legfeljebb öt éve kapott diplomát, illetve Színész I. minősítést, kiemelkedő művészi tevékenységet végez és még nem kapott állami művészeti díjat.

A díjak odaítéléséről a MASZK Országos Színészegyesület vezetősége mint a Gobbi Hilda- és Soós Imre-díjak kuratóriuma április 4-i ülésén döntött – áll a közleményben.

További cikkek
NM_ajanlo_XI_3
Miért aktuális ma Gogol Revizorja? Miért nézzünk Molnár Ferenc-darabot? Mitől élvezetes a mese műfaja? Megjelent a Nemzeti Magazin legfrissebb száma.
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.