Átadták a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat

A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Bende Ildikó, a Győri Nemzeti Színház tagja kapja – olvasható a MASZK közleményében.

A Gobbi Hilda életmű-díj azoknak a színészeknek ítélhető oda, akik több évtizede működnek a pályán, és semmiféle állami művészeti díjat nem kaptak. Mint a közleményben írják, a pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Rujder Vivien, a budapesti Katona József Színház művésze és Herczegh Péter, a Nemzeti Színház társulatának tagja veheti át.

A Soós Imre pályakezdő díj annak a fiatal színművésznek adható, aki legfeljebb öt éve kapott diplomát, illetve Színész I. minősítést, kiemelkedő művészi tevékenységet végez és még nem kapott állami művészeti díjat.

A díjak odaítéléséről a MASZK Országos Színészegyesület vezetősége mint a Gobbi Hilda- és Soós Imre-díjak kuratóriuma április 4-i ülésén döntött – áll a közleményben.

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.