Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház
Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház

Papageno Klasszik: Lukácsy György a MITEM-ről és az Olimpiáról

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása április 29-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Lukácsy Györggyel, aki a 10. Színházi Olimpia és a MITEM programjába ad betekintést.

A 10. Színházi Olimpia gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM előadásai adják. A találkozó évről évre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, milyen művészi folyamatok, törekvések zajlanak a világban, milyen eredményekre jutnak egyes országok alkotói, hogyan dolgoznak neves rendezők fontos társulatokkal. 

Az előadásokat szakmai programok, műhelybeszélgetések, viták kísérik. Az idei, 9. MITEM-ről Lukácsy György, a Nemzeti Színház munkatársa mesél.

.A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére 2023. április 30-án, vasárnap este nyolc órától kerül sor. 

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.