Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház
Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház

Papageno Klasszik: Lukácsy György a MITEM-ről és az Olimpiáról

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása április 29-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Lukácsy Györggyel, aki a 10. Színházi Olimpia és a MITEM programjába ad betekintést.

A 10. Színházi Olimpia gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM előadásai adják. A találkozó évről évre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, milyen művészi folyamatok, törekvések zajlanak a világban, milyen eredményekre jutnak egyes országok alkotói, hogyan dolgoznak neves rendezők fontos társulatokkal. 

Az előadásokat szakmai programok, műhelybeszélgetések, viták kísérik. Az idei, 9. MITEM-ről Lukácsy György, a Nemzeti Színház munkatársa mesél.

.A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére 2023. április 30-án, vasárnap este nyolc órától kerül sor. 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!