Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház
Lukácsy György - forrás: Nemzeti Színház

Papageno Klasszik: Lukácsy György a MITEM-ről és az Olimpiáról

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása április 29-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Lukácsy Györggyel, aki a 10. Színházi Olimpia és a MITEM programjába ad betekintést.

A 10. Színházi Olimpia gerincét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM előadásai adják. A találkozó évről évre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, milyen művészi folyamatok, törekvések zajlanak a világban, milyen eredményekre jutnak egyes országok alkotói, hogyan dolgoznak neves rendezők fontos társulatokkal. 

Az előadásokat szakmai programok, műhelybeszélgetések, viták kísérik. Az idei, 9. MITEM-ről Lukácsy György, a Nemzeti Színház munkatársa mesél.

.A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére 2023. április 30-án, vasárnap este nyolc órától kerül sor. 

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.