10. Színházi Olimpia - fotó: 4K Media Studio
10. Színházi Olimpia - fotó: 4K Media Studio

Rivalda – Tematikus műsorral jelentkezik az M5

Több mint 50 ország 400 társulatát vonultatja fel a 10. Színházi Olimpia, a világ legnagyobb színházi eseménye, amelynek áprilistól három hónapon át Magyarország ad otthont. A húsvéttól Szent Iván éjjeléig tartó programról az M5 kulturális csatorna tudósít a Rivalda – Összefoglaló a Színházi Olimpia eseményeiről című műsorában szombat esténként 18:30-tól.

Három hónapon át jelentkezik az első magyar rendezésű Színházi Olimpia legfrissebb történéseivel és a színfalak mögötti izgalmakkal az M5 új műsora, a Rivalda, amelynek műsorvezetője a csatorna ismert arca, Sztankay Ádám lesz. A találkozó háttérműsorának egyes részeit a közmédia kulturális csatornája a Nemzeti Színházban forgatta. A művészek mellett az adásokban megszólal Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, a színház vezérigazgatója és az esemény művészeti vezetője is.

„Magyarország az egyik legkiemelkedőbb színházkedvelő nép. A koronavírus-járvány előtt nyolcmillió jegyet értékesítettünk a 9,5 millió lakosra, ezzel az eredménnyel pedig harmadikok lettünk világviszonylatban. Rendkívül aktív és sokszínű színházi életünk van, és a döntéshozók mindezeket figyelembe véve választhattak bennünket rendező országnak. Nagy színházi ünnepre készülünk, nemcsak Budapesten, hanem szerte az országban, több mint 100 partnerintézménnyel együttműködésben” – részletezte az M5 Librettó című műsorában Vidnyánszky Attila, a 10. Színházi Olimpia művészeti vezetője.

Hozzátette, a hagyományos és alternatív színház mellett tánc- és bábelőadások, valamint a cirkuszművészet is helyet kap a kontinenseken átívelő kínálatban.

Az M5 Rivalda – Összefoglaló a Színházi Olimpia eseményeiről című színházi magazinműsora szombat esténként elhozza nézőinek a programok legjavát. A fesztivál első napjairól készült beszámoló április 8-án, 18:30-tól lesz látható a csatornán, és június végéig minden szombaton jelentkezik az aktualitásokkal.

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.