Balázs Zoltán. Fotó: Toldy Miklós (forrás: kultura.hu)
Balázs Zoltán. Fotó: Toldy Miklós (forrás: kultura.hu)

Színésztechnikai workshop is várja a VéNégy Fesztivál előadóit

A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón résztvevő művészek az Aranybogár-módszerrel ismerkedhetnek meg egy workshopon Balázs Zoltán színész, rendező jóvoltából.

Az idén tíz éves fesztiválon immár az is hagyománnyá vált, hogy a szervezők a cseh, szlovák, lengyel és magyar előadások bemutatása mellett minden évben nemzetközi workshopot is tartanak.

Ezeken egy-egy ismert színházi rendező vezetésével dolgoznak a résztvevők, munkájuk eredményét pedig a nagyközönségnek is megmutatják.

Az angol nyelvű, négynapos workshopot idén a fesztivál előtt, június 18. és 21. között rendezik meg, majd a nyitónapon, június 22-én közönségtalálkozóval egybekötött bemutatót tartanak a színházi sátorban.

Az Aranybogár-módszer elnevezését Edgar Allan Poe ihlette, akinek főhősei tudásalapú elemző- és értékelő készségeikre építve jutnak el a célba – ismertette a technika lényegét Balázs Zoltán színész, rendező, aki rendszeresen vezet színésztechnikai workshopokat itthon és külföldön egyaránt.

Az analitikus gondolkodásra épülő tréning során a résztvevők a váratlan helyzeteket, ismeretlen területeket kutatják, ahol a figyelem, az ügyesség, a rögtönzés képessége, valamint a kreativitás és a változó szabályok alakítják a csoportdinamikát.

– tette hozzá. A workshop kereteit különböző logikai, stratégiai, kooperációs és kommunikációs, egyéni és csapatjátékok adják, amelyek mind a közösség, mind az egyén számára szokatlan játékhelyzeteket teremtenek.

További információk, valamint a jelentkezés feltételei a kultura.hu oldalán olvashatók.

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.